Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Jönsson får betalt för att säga Sandviken

/

Nämn ordet Sandviken i positiva ordalag och tjäna pengar.

Det ingår i ett sponsoravtal längdskidåkaren Emil Jönsson tecknat med Sandvikens kommun via Högbo Bruk.

Utöver en grundsumma på 10 000 kronor får han mer betalt för reklambudskapet ju bättre han placerar sig i tävlingar. Säger Emil något illa om Sandviken bryts avtalet och han blir utan pengar.

Annons

I avtalet konstaterar parterna att Sandviken är en "längdskidkommun" via Högbo Bruk, Bessemerloppet, kommunens längdskidklubbar och satsningen på konstfruset spår.

Nu vill kommunen utveckla sin potential som vinterdestination och där kommer Emil Jönsson in i bilden.

Sponsringen ska synliggöra Sandviken i riksmedia.

Upplägget går bland annat ut på att Emil Jönsson "lyfter och synliggör" Sandviken i intervjuer, med andra ord nämner kommunen och talar väl om den.

"Emil ändrar svaren på bostadsort till ett förenklat svar typ: Årsunda utanför Sandviken eller bara Sandviken". Till lokalpressen får han säga att han bor i Årsunda, men när det handlar om rikspress, fackpress eller internationell media ska Sandviken vara med i uttalandet.

När han pratar med sportjournalister ska skidåkaren föra fram önskemål om vad det ska stå i artikeln: "Kommer från Årsunda utanför Sandviken" eller "Tävlar för Årsunda IF utanför Sandviken".

Emil Jönsson ska också länka till kommunens hemsida på internet via sin egen hemsida. I mån av tidställer han upp vid informationsmöten, arrangemang och marknadsföringsinsatser.

Jönsson får en grundsumma med tillägg efter placering i internationella sammanhang. Ytterligare 300 kronor i påslag blir det för varje gång informationskontoret får träff på "Emil Jönsson" i kombination med ordet "Sandviken" i riksmedia.

Men Sandviken måste förekomma i positiva sammanhang. Det straffar sig att säga något som får Sandviken att hamna i dålig dager. Om Jönsson agerar på ett sätt som vållar "varumärket" Sandviken skada hävs avtalet och han blir utan ersättning.

 

Mer läsning

Annons