Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fjärde person offer för rånarna

Det finns ett fjärde rånoffer. En 21-åring slogs ned och rånades på Stadshustrappan samma natt som överfallen i Stadsparken.
Polisen har ännu inga spår efter de unga rånarna.

Annons

Det är nu alltså sammanlagt fyra personer som rånats i Sandviken vid ungefär samma tid natten till söndagen. Sannolikt handlar det om samma ungdomsgäng som dragit genom stan och under en timmes tid överfallit flera yngre män.

Det fjärde offret som man nu kopplar till rånen är en 21-åring från Gävle som slogs ned på Stadshustrappan vid 02-tiden. Då kom ett gäng unga killar mot honom från Torgetkiosken. En av dem gick oprovocerat fram till 21-åringen och sparkade honom i huvudet. Han ramlade omkull och slog sig och blev mycket yr i huvudet. Rånaren tog 21-åringens mobiltelefon medan kompisarna stod bakom.

Kände inte igen någon

21-åringen var ensam vid tillfället och vet inte om någon annan utomstående fanns i närheten när det hände. Han kände heller inte igen någon av de unga killarna.

Händelsen polisanmälde han dagen efter och först rubricerades det som misshandel. Nu har man ändrat det till rån och händelsen kopplas samman med de andra rånen i närheten av Stadsparken en kort tid senare samma natt.

Vid 02.30-tiden rånades en 36-åring och en 22-åring på mobiltelefoner, pengar och mat när de var på väg in i en trappuppgång på Barrsätragatan strax intill Stadsparken.

Hårt slag i huvudet

03.15 fick en 21-åring ett hårt slag i huvudet så han ramlade omkull när han gick genom Stadsparken. Därefter tog gärningsmännen hans mobiltelefon.

I samtliga fall rör det sig om ett gäng ungdomar på fem-sex stycken. De var klädda i mörka huvtröjor och vid minst ett tillfälle vad de maskerade med halsdukar för ansiktet och hade beväpnat sig med stenar i händerna.

Polisen har vädjat om tips, men hittills har ingen hört av sig om rånen.

– Vi ska höra alla målsägande igen för att se om det går att få fram ytterligare signalement, säger Eva Nygren vid närpolisen i Sandviken, som utreder rånen.

Mer läsning

Annons