Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vy som kan bli din för 1 miljon

/
  • där uppe! Männen bakom nya Kungsberget – Per Dahlhjelm, Göran Jagelius, Mikael Rundblom och Jan Hedwall – går nu från planer till verklighet när de första lägenheterna börjar säljas.
  • Där campingen vid Kungsberget nu ligger ska i sommar de första 40 lägenheterna börja byggas. Nu har de börjat säljas.

Vill du se mer av barn och barnbarn?


En skidlägenhet i Kungsberget kan vara lösningen.


Nu släpps de 40 första bostadsrätterna till försäljning.

Annons

Storsatsningen i Kungsberget går nu från planer till verklighet. Redan i dag finns möjlighet att köpa in sig i Kungsbergets Veranda, 40 bostadsrättslägenheter som byggs vid nuvarande campingen, nära till liften enligt ski in ski out-modellen.

I sommar byggs de första husen i etapp ett, och tills skidsäsongen börjar i december ska de stå klara.

Branäs, som står för projektet, har eldat på ordentligt för att kunna börja sälja bostadsrätterna redan under sportlovet. Fastighetsbyrån från Sandviken ska ha kontor på plats och sälja lägenheter direkt i backen. De ska även säljas med reklam i riksmedia. Intressenter har redan kontaktat dem.

– Vi tror stenhårt på projektet, säger mäklaren Jan Hedwall.

Skidbranschen är inte konjunkturkänslig, menar Branäs, men lågkonjunkturen har ändå fått dem att pressa priserna neråt på lägenheterna.

– Priset måste vara riktigt lågt, och det är betydligt billigare att bygga nu i lågkonjunkturen, säger projektchefen och delägaren Mikael Rundblom.

När idéerna om nya Kungsberget presenterades var de entusiastiska, och trots de dåliga tiderna tror de ännu mer på projektet nu. Vintern har varit lönsam för Branäs.

– När det var som mest varsel bokade vi som aldrig förr. Människor vill ändå ha semester med familjen.

Lågkonjunkturen kan gynna Kungsberget på så sätt att en resa dit är ett betydligt billigare alternativ än att resa till Alperna.

Målgruppen är dels barnfamiljer, men också 40-talister som har det gott ställt och som vill umgås mer med barn och barnbarn. En skidlägenhet blir då en liten muta för att locka familjen till sig.

Kungsbergets främsta säljpunkt är tiden. Anläggningen har tiden på sin sida. På några timmar tar man sig från städer i hela Mälardalen direkt till backen. Med ordentligt kapad restid blir skidhelgen mycket längre. Anläggningen ska även byggas på ett sådant sätt att krånglet innan man når backen ska minimeras, exempelvis ska skidpass och husnyckel vara på samma kort.

– Vi har möjlighet att bygga en otroligt effektiv skidort, säger Mikael Rundblom.

Mer läsning

Annons