Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkki får gå efter 20 år på Sandvik

/
  • TRE VECKORS UTBILDNING SAKNADES. Erkki Luiga är kritisk till framför allt två saker: bristande information och att det bara krävdes tre veckors CNC-utbildning för att hamna på ”rätt” turordningslista. Han tänker överklaga sin uppsägning, mest för att markera att han tycker att Sandvik har gjort fel.

20 års anställningstid räcker inte för 52-årige Erkki Luiga. Nu är han en av dem som får gå från bergborrtillverkningen på Sandvik Mining and Construction.
Orsaken: Han saknar CNC-utbildning.
– Vi visste att det varit anställningskrav på senare år, men inte att det skulle bli ett krav för att behålla anställningen, säger han.

Annons

Förra måndagen kallades Erkki Luiga in till närmaste chefen och fick beskedet. De 20 år som han har gett till företaget räcker inte.

– Innan vi hörde att SMT (Sandvik Materials Technology) börjat göra många undantag från listorna trodde ingen att det var någon fara för oss, berättar han.

Som Erkki Luiga har fått det beskrivet för sig så gjordes två listor, en för anställda med CNC-utbildning och en för alla utan, och så kapades ungefär lika många bort från varje. Han hamnade på den sistnämnda listan och då vägde 20 år plötsligt lätt. Han berättar om lagkamrater med tio–tolv års anställning som också får gå. Samtidigt räckte tre år för att vara kvar om man har CNC-kompetens.

– Det räckte med tre veckors utbildning för att hamna på den andra listan. Det var verkligen ett slag i ansiktet på mig, säger Erkki Luiga som är utbildad gymnasieingenjör.

Under åren på bergborr har han främst sysslat med blästring, ett tungt, dammigt jobb vid bullriga maskiner.

Han har trivts. Jobbet är självständigt och sammanhållningen bland kollegerna stark. Kärnan i arbetslaget har jobbat tillsammans i 17 år.

Deras maskiner har inte krävt CNC-kunskaper och satsningen på att byta ut dem sköts på framtiden när krisen slog till. Erkki Luiga och hans kollegor räknade med att utbildas den dagen det blev aktuellt.

– Så lät det i alla fall för ett år sedan. Det är ingen som har sagt att det skulle behövas utbildning för att få vara kvar.

Att ledningen och IF Metall diskuterat ett utbildningspaket, men inte kommit överens, uppger han kom som en överraskning på golvet. Det är inte en fråga som personalen har fått ta ställning till.

Erkki Luiga säger att han varit beredd att själv bekosta utbildningen om han vetat att den var nödvändig för att behålla jobbet. Nu tänker han överklaga uppsägningen. Eftersom han inte är med i facket får han driva saken själv.

– Det blir en markering även om jag inte tror att det blir någon förändring.

Erkki Luiga är framför allt kritisk till två saker: den uteblivna informationen och att det räckte med tre veckors CNC-utbildning för att hamna på ”rätt” lista.

Han tror ändå att han har lättare att acceptera avskedet än många andra. Han hade redan innan börjat fundera på att göra något annat, till exempel ta ett sabbatsår och läsa på folkhögskola.

Ekonomiskt sitter han inte heller trångt till som ensamstående med hyresrätt.

Erkki Luiga har sex månaders uppsägningstid då han ska fortsätta gå till jobbet.

– Man är ju inte lika motiverad längre, konstaterar han.

Mer läsning

Annons