Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esteterhade bästaUF-företaget

Konst, design och film var ett lyckat koncept för UF-företaget SE Film. Som första estetelever någonsin blev de inte bara nominerade utan vann också tävlingen om Sandvikens bästa UF-företag.
– Jättekul. Nu har vi bevisat att man kan kombinera kreativitet och konstnärlighet med företagande, säger Emil Wiman.

Annons

Det var Emil Wiman och Simon Färdeman som drog det längsta strået när Sandvikens bästa UF-företag utsågs på Folkets Hus i går kväll. Deras SE Film tog hem segern och prissumman 5 000 kronor.

Deras företagsidé har varit att producera en musiksatt film där kläddesigners och lokala företag exponerar sina produkter. Filmen ska sedan visas för en ung publik på olika platser i kommunen – på fredag kväll har den premiär på en nattklubb i Sandviken. Lennart Söderberg, från kommunens näringslivsenhet, satt med i juryn och han konstaterar att idén var något utöver det vanliga.

– De har gjort ett bra jobb helt enkelt, något annorlunda. Dessutom är det lite roligt att det var estetelever, som är med i tävlingen för första gången och som lyckats riktigt bra.

Fyra andra företag, av sammanlagt omkring 30, var också nominerade i tävlingen. Det var företagen Admotio som kom tvåa, Miss Sjal som kom trea, och Drink Elegant och Stuffer UF som kom på delad fjärdeplats.

Mer läsning

Annons