Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett års fängelse för efterlyste 31-åringen

Ett års fängelse blev straffet för 31-åringen som hållit sig undan efter en grov misshandel vid Kanalen i Sandviken 2008.

Annons

Två män misshandlade en tredje sommaren 2008. De anklagade honom för att ha våldtagit en kvinna flera år tidigare. Misshandeln har av vittnen beskrivits som brutal. Offret förföljdes och jagades ner i Kanalen, där de hindrade honom från att ta sig upp.

Medbrottslingen dömdes året efter till ett och ett halvt års fängelse. Men 31-åringen fick polisen aldrig tag i eftersom han flyttat utomlands. En internationell arresteringsorder utfärdades. Men inte förrän han i slutet av 2010 sattes upp på polisens lista över de mest eftersökt i utlandet, den så kallade Ikaroslistan, blev det resultat. 31-åringen kom hem och anmälde sig själv hos polisen.

Han medgav i förhören att han deltagit i misshandeln, men mer som medhjälpare till den andre. Men med stöd av vittnesuppgifter kommer tingsrätten fram till att båda gärningsmännen varit lika aktiva i misshandeln, och att de genomfört den i samförstånd.

Minimistraffet för grov misshandel är ett års fängelse, och det blir också tingsrättens dom.

I samband med rättegången hävdes häktningsbeslutet mot 31-åringen, som sedan dess befunnit sig på fri fot.

Mer läsning

Annons