Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett plus ett ska bli tre

/
  • 1+1=3. Victoria Bergman har anställts som utvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen. Första uppdraget blir att skapa ett sådant innehåll i nya kulturcentrum att ett plus ett blir tre.

Victoria Bergman får en nyckelroll i arbetet med det kulturcentrum som nu skapas i centrala Sandviken. Som projektledare ska den 29-åriga kulturvetaren och egenföretagaren stå för samordning och innehåll.
– Det känns roligt att få vara med och skapa någonting helt nytt, säger hon.

Annons

När första delen av nya kulturskolan med lokaler för musik, bild, dans och teater invigs nästa år, får Sandviken ett samlat kulturcentrum där även bibliotek, konsthall och övriga kulturinstitutioner i Folkets Hus ingår.

– Utmaningen är att få till nytänkandet och samordningen så att lokalerna används så mycket som möjligt. Det handlar inte bara om att konsthall, bibliotek och kulturskola ska ligga nära varandra. Det är större än så. Jobbar man som bibliotekarie ska man inte bara se sig själv som en del av biblioteket, utan som en del av ett helt kulturcentrum, säger kultur- och fritidschefen Bo Eriksson.

Den som i det operativa arbetet får huvudansvaret för att se till att ett plus ett blir tre fram till invigningen sent 2012 är en 29-årig kulturvetare och egenföretagare från Gävle som gått skola och utövat sitt ridintresse i Sandviken.

Tillträder i höst

När Victoria Bergman i höst tillträder den nyinrättade tjänsten som utvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen blir första uppgiften att vara projektledare för innehållet i kulturcentrum.

– Målet är att det ska bli ett kulturcentrum med hög kvalitet som uppskattas av Sandvikenborna och som så många som möjligt kan känna glädje och entusiasm över. För mig känns det jättekul att få vara med och skapa någonting helt nytt, säger hon.

Bred bakgrund

Victoria Bergman har en bred bakgrund som kulturvetare med kompletterande studier i ekonomi och juridik, som entreprenör med två egna företag inom inredning och byggnadsvård samt som aktiv föreningsmänniska med stort intresse för ridsport och koloniodling.

– Efter den första mer formella intervjun hade vi ett informellt samtal där hon berättade om sig själv och sina idéer under en lång promenad. Då kände jag att henne ska vi ha, berättar Bo Eriksson.

Mer läsning

Annons