Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg närmare teknikcollege

Annons

Planerna på ett teknikcollege i Sandviken har tagit ytterligare ett steg framåt. Men två Gästrikekommuner till måste nappa på satsningen om den ska bli av. En styrgrupp har nu bildats för projektet med ett teknikcollege i Gästrikland. I styrgruppen ingår företagare från Hofors, Sandviken och Gävle tillsammans med representanter för Sandvikens gymnasieskola, Göranssonska skolan, Centrum för vuxnas lärande, IF Metall och kunskapsnämnden i Sandviken.

De lokala företagen är viktiga i satsningen. De är delaktiga i såväl utformningen av som innehållet i utbildningarna. Ett teknikcollege ses som angeläget eftersom det skulle försörja arbetsgivarna i regionen med den kompetens som de behöver framöver. För att projektet ska bli verklighet krävs minst tre kommuners deltagande. I dagsläget är det bara Sandviken som valt att gå vidare med idén. Ett teknikcollege finns dock i Hälsingland och ett alternativ är att bli en del av det. Men helst av allt vill deltagarna alltså se ett teknikcollege i Gästrikland.

Teknikcollege är Industrikommitténs kvalitetsstämpel på en form av kompetenscentra där företag, kommuner och utbildare samarbetar kring teknik- och industriutbildningar på gymnasie- och vuxenutbildningsnivå.

Mer läsning

Annons