Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evenemangsparken måste läggas på is

/
  • FICK NEJ. Kommunen fick nej från Nutek på ansökan om pengar till en Evenemangspark vid Göransson Arena.
  • Maya Olsson.

Planerna på en Evenemangspark runt Göransson Arena får nu läggas på is.
EU nobbade kommunens bidragssökande.

Annons

– Jättetråkigt, säger en besviken Maya Olsson, vd för arenan.

I höstas sökte kommunen pengar för att göra en förstudie till en Evenemangspark kring Göransson Arena. Då beskrev arenans vd Maya Olsson planerna för området som ett "fullödigt evenemangsområde" och "en naturlig mötespunkt".

Men EU-pengarna, som söktes via Nutek (Verket för näringslivsutveckling), beviljades inte. Nutek menar att projektet är av ett kommunalt och inte ett regionalt intresse, och att därför pengar från den regionala utvecklingsfonden inte kan tilldelas.

– Det blir svårt att gå vidare utan pengar till förstudiemedel, säger Maya Olsson.

I planerna fanns bland annat en lekplats, park, bouleplan, nya läktare, scen, grafittimur och streetskateyta. Även infrastrukturen skulle enligt ansökan förbättras, bland annat med en gång- och cykelbro över järnvägen.

– Jättetråkigt, konstaterar Maya Olsson om avbräcket i planerna.

Studien var budgeterad att kosta en halv miljon kronor.

Ett alternativ för framtiden är nu att inrymma planerna för Evenemangsparken i de lokala- och regionala utvecklingsplanerna.

En del av planerna blir trots beskedet från Nutek ändå verklighet - skateparken som Arbetarbladet har skrivit om vid flera tillfällen. Kommunens kultur- och fritidsnämnd har redan beslutat och budgeterat för en skatepark vid Göransson Arena, och denna motgångs för planerna på en Evenemangspark förändrar inte detta beslut.

– Skateparken kommer att byggas där trots detta, det finns ingen koppling, säger kultur- och fritidskontorets chef Bo Eriksson.

Mer läsning

Annons