Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få privata byggare i Sandviken

Sandvikenföretaget Prenova bygger 60 lägenheter i centrala Sandviken. Men i övrigt är det tunnsått med privata byggprojekt i Sandviken.
– Vi har tittat på olika alternativ men inget har landat i diskussion ännu, säger Jonas Andersson, delägare i fastighetsbolaget Real Option som nu bygger bostäder för äldre i Gävle.

Annons

Real Option och närstående bolag äger flera fastigheter i Sandviken, bland annat nyrustade affärshuset Dalbacken 21 och kvarteret vid Svarvargatan där asylboendet hyr in sig.

– Vi tittar på möjliga tomter som ligger hyfsat centralt, säger Jonas Andersson som hoppas kunna presentera något projekt till hösten.

Större aktörer, som kooperativa HSB, tycks inte ha aktuella byggplaner i Sandviken.

– Sandviken är inte prio ett för oss i dag, säger Anders Wallner, vice vd och ansvarig för nyproduktion i HSB Södra Norrland.

HSB bygger nu 90 bostadsrätter på Gävle Strand och planerar för cirka 200 lägenheter vid Södra Skeppsbron. HSB har också andra byggen i gång i södra Norrland.

– Vi behöver ha attraktiv tomt, ekonomin måste gå ihop och först måste vid fullfölja ett antal projekt, säger Anders Wallner om alternativet Sandviken.

Mer läsning

Annons