Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebook fixade kalaset för 7-årige William

/
  • Det verkade som att William Moén inte skulle få det kalas han hoppades på när återbuden ramlade in. Men mamma Renees meddelande på Facebook ändrade allt.
  • Mamma Renee Moén med Mumintårtan.
  • William var smått tagen av alla presenterna han fick. Däribland en cykel och ett köksredskap.
  • Renees Facebookmeddelande.

Autistiske sjuåringen William Moén ville ha ett stort födelsedagskalas, men ett efter ett ramlade återbuden in hos mamma Renee.
Då skrev hon ett meddelande på Facebook.
Sen började det ringa på dörrklockan.

Annons

Ett par timmar innan kalaset skulle börja kände Renee Moén att det började brinna i knutarna. Ingen kunde komma förutom Williams mormor och närmsta familj.

– Jag tänkte "vad ska jag göra?". Eftersom William är autistisk är det svårt att förklara för honom att ingen av de kompisar och släktingar man bjudit kan komma och varför.

Det säger Renee Moén när Arbetarbladet besöker kalaset hemma hos familjen i Gästrike-Hammarby. Då har huset fyllts upp med folk. 13 vuxna och 5 barn har letat sig till Williams sjuårskalas.

– Några känner vi inte alls medan andra har vi kanske träffat någon gång sådär bara. Det är verkligen fantastiskt att det finns så underbara människor, sa Renee Moén.

Uppslutningen för William kom inte från ingenstans. Renee skrev ett meddelande på Facebook som snabbt började delas.

"Jag vill att våran William som blir 7 år ska få en fin födelsedag men ingen kan komma mer än min mamma, inga kompisar, William är en go glad autistisk pojke som är värd en fin födelsedag, om någon vill komma på saft, kaffe, fika. Har tyvärr bara en 12 bitars tårta så välkommen till kl 15", skrev Renee.

Meddelandet fungerade och folket kom.

– Jag såg att min vän Andreas hade delat meddelandet på Facebook. Då var det självklart att åka hit, sa Niklas Dahlman från Torsåker som hade tagit med sig fru och barnen Arvid och Ellie.

Renee var rörd av att så många kom för att fira William.

Födelsedagsbarnet själv verkade stortrivas – leksaker, en cykel, böcker och ett köksredskap fanns bland presenterna som han öppnade med stor entusiasm.

På tårtan fanns Williams favorit, Mumintrollet, och ljuset blåste han ut utan några som helst problem.

– Jag är otroligt tacksam till alla som kom och har gjort Williams dag så fantastiskt bra som den är, sa Renee.

Mer läsning