Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facklig företrädare kritiserar Sandvik-chefers höga löner

Metallarbetarnas representant i Sandviks koncernstyrelse ifrågasätter toppchefernas höga löner, särskilt systemet med bonusar.

– De rörliga lönedelarna ger ju utfall även när det går dåligt. Det är svårt att förklara, säger Tomas Kärnström (bilden), arbetstagarrepresentant i Sandviks styrelse.

Annons

Arbetarbladets sammanställning i torsdagens tidning visar att cheferna som ingår i koncernledningen fick lägre rörliga löner under krisåren 2008 och 2009.

Men de blev inte lottlösa. I snitt fick de 75 000 kronor i månaden i bonus under 2009, året då många av de anställda gick på krisavtal med indragen arbetstid, lägre löner och uppskjutna lönepåslag.

– I goda tider ska de ha bonus för att det går så bra och i dåliga tider för att de jobbar så hårt, sammanfattar Tomas Kärnström resonemanget.

Inget rörligt

Han tycker att det vore bättre om toppcheferna nöjde sig med ”en relativt bra lön” utan rörliga delar.

– Många ifrågasätter om de variabla lönerna gör att företagen går så mycket bättre, säger han och pekar också på att mycket tid ägnas åt att konstruera bonussystem, tid som i stället kunde ägnas åt verksamheten.

Sandviks senaste årsredovisning visar att toppchefernas rörliga lönedelar har fördubblats under senaste året. Samtidigt har metallarbetarna inte fått mer än 212 kronor i månaden.

– Snart blir det nya avtalsförhandlingar och då får vi se om vårt stora ansvarstagande betalar sig så att vi får något tillbaka, säger Tomas Kärnström.

Mer läsning

Annons