Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för hot efter Bandidosträff

Ett större sällskap från Bandidos besökte en nattklubb i Sandviken i slutet av september. En av männen döms nu till fängelse för att ha hotat en vakt vid klubben.

Annons

Brottet inträffade i samband med att Bandidos ordnade en konferens i Sandviken, där det kriminella mc-gängets absoluta toppskikt ska ha funnits på plats.

De var bland annat i supporterklubben Chicanos lokaler men begav sig på kvällen till en nattklubb i staden. Där blev det dispyt mellan en av männen och en vakt.

LÄS MER: Bandidosman åtalad för olaga hot

Två vakter vid nattklubben har vittnat om att 29-åringen uppträdde hotfullt. Bland annat hörde de 29-åringen säga till deras kollega att han skulle vänta på honom utanför krogen och att han "skjutit folk i knäna".

Han ska också ha pratat om att plocka den hotade vakten och sagt att han är en "enprocentare", vilket är en vanlig beteckning bland mc-kriminella.

LÄS MER: Bandidos toppskikt var i Sandviken

29-åringen, hemmahörande i Västmanland, döms till fyra månaders fängelse för olaga hot och annan mindre brottslighet.

Så sent som i juli frigavs 29-åringen från ett långt fängelsestraff. Gävle tingsrätt slår fast att han är i behov av övervakning, vård och kontroll men slår fast att det inte finns utrymme för någon annan påföljd än ett kortare fängelsestraff.

Mer läsning

Annons