Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel med järnrör

Det blev fängelsestraff för den 35-årige Sandvikenbo och 33-årige Hoforsbo som i påskas tog sig in i en lägenhet och misshandlade en man med järnrör. Och nu räknar polisen med att det blir betydligt lugnare i västra Gästrikland.

Annons

Fängelse i ett år och åtta månader respektive fängelse i ett år och fyra månader.
Det blev straffen för de två män som mitt i natten knackade på hemma hos en man i Sandviken och slog honom sönder och samman med ett järnrör.

18 slag med järnrör
Brottsoffret uppger att han fick ta emot minst 18 slag mot huvud, axlar, armar, rygg och ben. Efteråt var han blåslagen och blodig med ett svullet knä och en bruten arm.
Motivet ska ha varit att mannen tidigare under kvällen kommit i dispyt med en kvinna som trängt sig före i en toalettkö.

De båda utpekade gärningsmännen har förnekat att de slagit mannen, de säger att de över huvud taget inte varit i lägenheten.

Men tingsrättens bedömning är att den misshandlade mannen och ett vittne som befann sig i lägenheten har gett en samstämmig och trovärdig beskrivning av vad som hände och skadorna stämmer överens med vad de berättat. Däremot anser man att det alibi som 35-åringen presenterat mest verkar vara en efterhandskonstruktion.

Döms för grov misshandel
Den 35-årige mannen – som höll i järnröret – döms för bland annat grov misshandel och övergrepp i rättssak. Hans 33-årige kompanjon döms för medhjälp och övergrepp i rättssak.

Domen är en framgång för polis och åklagare. Inte bara för att de lyckats få en fällande dom i det här fallet utan för att man nu får bort två personer som ägnar sig åt ganska mycket brottslighet.

Kriminella MC-gäng
De ingår i en krets som har ett förflutet i den nedlagda mc-klubben Solidos och även kontakter med klubben Formidos i Bollnäs. Och det har funnits farhågor att ett gäng ska bildas även i Gästrikland.

– För stunden ser det lugnt ut för nu sitter nästan alla inne, konstaterar åklagaren Christer Sammens.

Mer läsning

Annons