Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig frukostavslutning

/
  • STAMGÄST. En av de allra mest trogna gästerna är Kristina Bergkvist som gå hit med en av sina väninnor.

I åtta år har de bjudit in till temafrukostar med föreläsningar och underhållning.
Men i går var det 30:e och sista gången.
– Vi går med flaggan i topp och slutar medan det fortfarande är roligt, säger Ulla Westberg.

Annons

Det var för åtta år sedan som en handfull väninnor i Sandviken kläckte idén om att ordna frukostträffar.

Tanken var att människor på ett enkelt sätt skulle kunna träffas och umgås över frukost och samtidigt få sig något mer till livs. Lite musik, en föreläsning, ett författarbesök eller något annat.

– Vi har haft en mängd olika teman. Allt från drömtydning till växtodling och resor, konst och lyrik, berättar Ingrid Palm.

Allra mest välbesökt var det nog när de hade grekisk frukost och reseboksförfattarna från Wilma Guides berättade om tågluffning i Grekland.

– Då var det helt fullt här. Minst 40 personer.

De första åren höll man till i Gula Villan men därefter har Smedsgårdens annex varit basen. Ungefär fyra frukostar om året har det blivit – två på våren och två på hösten.

En av de allra mest trogna gästerna är Kristina Bergkvist. Hon brukar gå hit med en av sina väninnor.

– Det är ett sätt för oss att umgås men det är också en möjlighet att lära känna nytt folk. Dessutom är det en bra tid. Det gör att man kommer ut på lördagen, säger Kristina.

Arrangörerna har fått bidrag till hyran och till föredragshållare, besökarna betalar inträde som ska täcka maten, men själva arbetar de helt ideellt. Under årens lopp har de också samlat in pengar till välgörande ändamål. Bland annat ett trädprojekt i Brasilien och som igår till SOS-barnbyar.

Men de vill sluta medan det fortfarande är kul. Därför blev gårdagens jubileumsfrukost – den 30:e i ordningen – också den sista. Dagen till ära blev den också extra smarrig.

– Vi har brukat ha väldigt nyttiga frukostar men nu slog vi till med en tårtbuffé och lite bubbel till, säger Ingrid Palm.

Mer läsning

Annons