Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finfin kväll för cruising

/
  • roar sig. Många Sandvikenbor gick ut på gatorna i går kväll för att kolla in cruisingen. Ida Palm håller särskilt utkik efter coola raggarbilar med flames på, men hittar även på en del annat att roa sig med.
  • Detta är en Dodge Dart från 1967. Sanna Högberg från Valbo älskar att köra den, men vill ändå byta ut den mot en 1950-talare.  I bilen har hon sällskap av sina småsyskon Linn och Tim Högberg.
  • piffig bubbla. Naman Jack kör en folkvagnsbubbla från 1965 som han piffat till och lackat om under de senaste fyra åren. Som extra krydda har han lastat den full av gamla resväskor och lådor.

Vilken fantastisk kväll för en cruising i Sandviken! Solen sken och tjusiga bilar rullade långsamt fram på gågatan.
– Jag träffade en kille från Hudiksvall som sa att hans kompisar hade varit här året innan och de hade sagt att cruisingen är ovanligt bra här. Sådant är lite roligt, säger Lennart Nilsson, vice ordförande i Ghost town cruisers som arrangerade cruisingen.

Annons

En efter en rullade de in på Hyttgatan, med mer och mer fantasifulla namn. Corvette, Pontiac, Mercury, Thunderbird. Massvis med Sandvikenbor, som inte brydde sig om eller hade biljett till Göransson Arenas invigning, kantade gatorna, en del med hel picknickpackning.

Sanna Högberg från Valbo kom körande i en Dodge Dart från 1967, i sällskap med sina småsyskon Tim och Linn Högberg.

– Den är helt underbar att köra, men jag vill ha en femtiotalare så jag ska sälja den här direkt efter Power meet, sade hon.

Efter några glänsande finbilar kommer en solgul klarlackad bubbla med taket fullt av kappsäckar och lådor.

– Semesterbilen kallar jag den. Det är en modell bara, jag ska ingenstans, säger Jack Naman som kör.

Alla deltagande bilar fick en upptryckt folder med karta och information om vägar, tidpunkter och tävligen Peoples choice. Senare på kvällen blev det rock och rockabilly på Jerntorget.

Mer läsning

Annons