Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler uppsägningarinom äldreomsorgen?

Sandvikens kommun går nu ut och varnar personalen inom äldreomsorgen för att det kan bli aktuellt med ytterligare uppsägningar.
– Vi gör allt för att det inte ska bli så. Men om många med långtidsfrånvaro kommer tillbaka blir det svårt, säger socialchefen Karin Jonsson.

Annons

De allra flesta av de 60 anställda inom äldreomsorgen som blev uppsagda i somras fick tillbaka sina fasta tjänster i kommunen, dock utan egen placering. I stället får de tills vidare täcka upp för personer med långtidsfrånvaro.

Under hösten har ytterligare vikarier blivit konverterade enligt de förändrade reglerna i LAS (lagen om anställningsskydd) som ger rätt till fast anställning efter kortare tid än tidigare.

Samtidigt har behovet av långtidsvikarier ökat ytterligare. I dag finns det 68 personer som har fast anställning utan att ha egen fast tjänst.

– Arbetet med att matcha de 68 tillsvidare-anställda med långledigheterna pågår. Samtidigt finns det anställda som går i pension och ska ersättas, säger Karin Jonsson, socialchef för äldreomsorgen.

Hon har gått ut på kommunens interna datanät och varnat för att det kan uppstå en ny situation med övertalighet där det kan bli aktuellt att säga upp fast anställda.

– Det är svårt att veta hur många tillsvidare-anställda utan egna placeringar vi vågar ha utan att behöva riskera att stå med personal som vi betalar lön för men som vi inte har några arbetsuppgifter för.

– Sedan konverteringsreglerna ändrats är det en extra svår balansgång.

Kommer tillbaka?

Karin Jonssons besked till personalen är att hon hoppas att det inte ska behöva bli aktuellt med nya uppsägningar men att hon ingenting kan garantera.

– Det hänger på hur många långtidsfrånvarande som kommer tillbaka.

Kommunals Annika Stadin säger att det är oroligt ute på arbetsplatserna och att kravet på att sjuka snabbt ska tillbaka i jobb gjort att läget är extra svårt att överblicka.

Men hon anser att arbetsgivaren hanterar situationen på ett ansvarsfullt sätt.

– Jag tror inte heller att det behöver bli aktuellt med uppsägningar. De som möjligen ligger illa till är de som nu konverteras. Men det är bra att arbetsgivaren tydligt informerar om hur det ser ut.

Mats Jonsson

Mer läsning

Annons