Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera gripna efter knivmisshandel

Strax efter midnatt påträffades en man i Sandviken med stickskador i ett ben och händer. Fem män sitter anhållna misstänkta för grov misshandel. Flera av de misstänkta personerna har kopplingar till kriminella mc-klubben Chicanos i Sandviken.
– Omöjligt att säga om brottet har något samband med sådana kopplingar, säger åklagare Lars Göransson.

Annons

Det var ett vittne som påträffade en man i 25-årsåldern som hade skador i ansiktet, ena benet och sina händer. Enligt polisen är det något slags stickföremål som förmodligen har orsakat skadorna.

Polisen fick larmet strax efter midnatt natten till fredag och kunde på platsen via blodspår koppla händelsen till en adress där patrullen hittar fem män. Samtliga män bedömdes kunna vara inblandade i händelsen och togs med till stationen för förhör.

– De känner varandra men det är av varierande grad men de har funnits i samma kretsar ett tag, säger åklagare Lars Göransson, angående männens kopplingar till offret.

Enligt åklagare Lars Göransson ska misshandel dels ha pågått i en lägenhet men sedan också utomhus där offret sedan påträffades. Mannens skador har uppkommit genom något slags stickföremål men exakt vad som använts vill inte Lars Göransson gå in på.

Under fredagsmorgonen beslutade Lars Göransson att de fem männen skulle anhållas misstänkta för grov misshandel.

Två av de anhållna är för polisen väl kända och medlemmar i mc-klubben Chicanos i Sandviken. Den ena är Sandvikenklubbens utpekade president som i början av oktober fälldes för narkotikabrott.

LÄS OCKSÅ: Utpekad Chicanos-president fälld för narkotikabrott

En tredje person är också sedan tidigare väl känd inom kriminella mc-kretsar i Gästrikland.

– Det är riktigt att det sägs att det är på det sättet, säger Lars Göransson.

Har brottet någon koppling till den verksamheten?

– Motivet hittills är oklart och därmed är det omöjligt att säga om brottet har något samband med sådana kopplingar, säger han.

Offret har endast lämnat knapphändiga uppgifter om hur han blivit misshandlad och de fem anhållna männen har inte velat säga någonting i förhör innan de fått någon försvarare.

En bostad i Sandviken är avspärrad på grund av brottet och tekniker ska dit för att genomföra en undersökning av lägenheten.

Enligt polisens senaste uppgifter är inte skadorna på den misshandlade mannen livshotande.

Mer läsning

Annons