Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya hyresrätter kan byggas i Sandviken

/
  • Stefan Lundqvist, VD i Sandvikenhus och Lena Åman (S), ordförande i SH.  På nybygget vid Sveavägen, där 74 hyresrätter byggs.
  • Stefan Lundqvist, VD i Sandvikenhus och Lena Åman, ordförande i SH. På nybygget vid Sveavägen, där 74 hyresrätter byggs.
  • Lena Åman, ordförande i Sandvikenhus.
  • Stefan Lundqvist, VD i Sandvikenhus och Lena Åman, ordförande i SH.
  • Stefan Lundqvist, VD i Sandvikenhus och Lena Åman, ordförande i SH.

60 radhus i Säljan och 24 nya hyreslägenheter på Köpmangatan. Det är nybyggen som kan bli aktuella för Sandvikenhus. Det kommunala bostadsbolaget har ett politiskt uppdrag att producera 30 nya bostäder per år.

Annons

Enligt SVT Nyheter beräknar Boverket att det behövs 70 000 nya bostäder i Sverige nästa år, och nära en halv miljon fram till år 2020.

Bostadsbristen gäller även Sandviken. Sandvikenhus styrelse har därför fått i uppdrag att ta fram möjliga områden för nyproduktion.

Läs även: Kommunala byggen räcker inte

– Sandviken växer, vi behöver 150 nya lägenheter per år, säger Stefan Lundqvist, VD på Sandvikenhus.

– Vi har i uppdrag av kommunen att få fram 30 nya bostäder per år men helst fler, säger Lena Åman (S) ordförande i Sandvikenhus.

Sandvikenhus äger i dag 4 377 lägenheter, i oktober nästa år kommer 74 nya lägenheter att vara inflyttningsklar på Sveavägen. Men det behövs fler lägenheter och det är det som Sandvikenhus ska undersöka under nästa år.

Läs även: Sandvikens största bostadsbygge

Platser med byggklar mark är kvarteret Snickaren, på Köpmangatan 34 i centrala Sandviken. Där räknar Sandvikenhus med att kunna bygga 20-24 lägenheter. Ute i Säljan finns även möjlighet att bygga 60 radhus eller kedjehus. Beslut om de projekten blir verklighet eller inte kommer tas först nästa år.

Utöver kommunkoncernens egna nyproduktioner är förhoppningen att det även finns privata företagare som investera i Sandviken.

– Vi har även uppvaktat flera byggföretag, berättar Stefan.

Det planeras och byggs nytt men dessutom renoveras Sandvikenhus största bostadsbestånd, Nya Bruket.

– Vi måste vårda det vi har också, säger Lena Åman.

Läs även: Bostadsbrist i Sandviken

Mer läsning

Annons