Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lågt bud på hyreshus

Kronofogden har skjutit upp en exekutiv försäljning av ett hyreshus tillhörande det skandalomsusade fastighetsbolaget Lytkina i Storvik.
Högsta budet som lämnades vid tisdagens auktion var bara hälften så stort som fastighetens värderade marknadsvärde.
– Vi gör ett nytt försök i höst, säger Eino Jones på Kronofogdemyndigheten.

Annons

Ägaren till Lytkina med två hyresfastigheter i Storvik dömdes förra året av hovrätten till åtta månaders fängelse för ekonomisk brottslighet. Ett straff som nu ska verkställas sedan Högsta domstolen nyligen beslutat att inte ta upp målet till prövning.

Tillsammans med sin affärskompanjon och exmake har kvinnan figurerat i olika domstolar vid total 136 tillfällen under de senaste åren. En stor del av målen handlar om stämningar av hyresgäster som påstås ha misskött sig på olika sätt. I övrigt rör ärendena skattetvister och brott som paret åtalats för.

Företagaren – som sagt att hon är trakasserad och jagad av svenska myndigheten – är folkbokförd i Krylbo, får sin post till en box i Uppsala och har till Bolagsverket uppgett att hon finns i ett av sina egna hyreshus i Storvik.

Helt avgörande betydelse för Lytkinas framtid som fastighetsförvaltare får utgången av en aktuell betalningstvist som företaget har med Swedbank. En obetald skuld på 1,7 miljoner kronor har gått till utmätning.

Kronofogden försökte sälja det pantsatta huset i Krylbo, värderat till 2,2 miljoner kronor, vid en exekutiv auktion i tisdags. Det högsta budget som lämnades var på 1 210 000 kronor.

– Banken har nu begärt ett nytt försäljningsförsök. Vi provar med en ny auktion i höst, säger Eino Jones på Kronofogdemyndigheten i Falun.

Lytkinas ägare försöker dock få utmätningen hävd för att undvika tvångsförsäljningen.

Gävle tingsrätt beslutade i måndags att det inte finns några hinder för att genomföra utmätningen, ett beslut som omedelbart överklagades till hovrätten.

Förutom skulden till Swedbank har Lytkina också betalningsanmärkningar för obetalda elräkningar från Fortum.

Den nolltaxerande ägaren har själv 180 000 kronor i skatteskulder.

Mer läsning

Annons