Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder: Måste finnas tillräckligt med resurser

/
  • Murgårdsskolan är en av de Sandvikenskolor som nu mer aktivt måste analysera elevernas resultat för att förbättra betygen.

Kritiken om bristande analys av resultat och oförmåga att tillgodose enskilda elevers behov förvånar inte föräldern Ulrika Åslund som sitter med i Murgårdsskolans föräldraråd.
– Det måste finnas tillräckligt med resurser– men de har ju krympt, säger hon.

Annons

Arbetarbladet har berättat om Skolinspektionens kritik mot Sandvikens kommunala skolor. De brister som kommer fram är logiska för föräldern Ulrika Åslund som har barn på Murgårdsskolans högstadium och sitter i skolans föräldraråd.

– Varje elev har ju rätt att nå målen och på varje skola måste det finnas tillräckligt med resurser - men de har ju krympt, säger Ulrika Åslund.

Hon anser att analyser är avgörande för att komma tillrätta med de kunskapsbrister som råder på skolorna i Sandviken. Nästan var tredje elev i årskurs nio har inte godkänt i alla ämnen.

– Det är jätteviktigt att analysera för att ge rätt stöd till rätt elever. Det är ju en förutsättning för att kunna lägga in stödinsatser tidigare, säger Ulrika Åslund.

Som representant i föräldrarådet vill hon också trycka på vikten av att alla undervisande lärare har kännedom om alla elever.

– De ska känna till vilka som har en funktionsnedsättning och vilka individuella anpassningar som behövs utifrån det.

Mer läsning

Annons