Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna efter att sjuåring skickats hem själv: "Oroliga och förbannade"

/
  • Antonio Olovsson och hans sambo Sabine Norgren är besvikna och arga på Björksätraskolan som skickat hem deras sjuåriga dotter som går i förskoleklass själv utan något vuxet sällskap och utan att ha varit i kontakt med dem som föräldrar innan. De var inte ens hemma utan fick åka hem akut från Gävle för att rädda upp situationen.

Två gånger har en elev i förskoleklass blivit hemskickad själv från Björksätraskolan utan föräldrarnas vetskap. Den sista gången var ingen hemma.
– Vi känner till det här och kommer skärpa våra rutiner, säger rektorn Jörgen Andersson.

Annons

Antonio Olovsson och hans sambo Sabine Norgren har en sjuårig dotter som går i förskoleklass. I veckan lyckades dottern lura personal på skolan genom att säga att hon skulle gå hem själv klockan 12 på dagen. Men det stämde inte och föräldrarna var inte ens hemma.

– Vi satt på ett möte i Gävle när vi fick ett samtal av en annan förälder. Hon berättar att vår dotter hade knackat på dörren och sagt att pappa hade sagt att hon fick leka där. Men hon vet ju vilka tider vår tjej har på fritids och tog kontakt med oss, säger Antonio Olovsson.

Han och sambon fick bråttom. De avbröt mötet och åkte direkt hem för att ta hand om sin sjuåring. På vägen hem ringer de till skolan för att höra vad som hänt.

– Det hade gått minst en halvtimme innan vi fick reda på att hon lämnat skolan och när vi ringer till fritids vet de inte ens att hon är borta.

De berättar att det också hänt flera gånger att dottern stått på parkeringen och alltså smitit ut utan att någon märkt av det. Nu har de kontaktat skolan och vill ha tydliga åtgärder, men tycker att de fått dålig respons.

– Vi har hållit henne hemma för förtroendet är ju noll, men samtidigt vill hon ju gå till skolan och det vill ju vi egentligen också såklart att hon ska göra, säger Antonio Olovsson.

– Jag känner mig osäker och förbannad. De säger hela tiden att det inte ska hända igen, men det har det ju gjort. Det känns som att de inte lyssnar på oss, säger mamman Sabine Norgren.

Rektorn Jörgen Andersson säger till Arbetarbladet att han tar händelserna på högsta allvar.

– Vi ser över våra rutiner och skärper till dem ytterligare efter sådana här incidenter. Sen har vi olika överenskommelser med olika vårdnadshavare och de kan jag inte kommentera. Om vårdnadshavarna upplever att det blir fel behöver vi träffas och prata och det hoppas jag vi kommer kunna göra.

Mer läsning

Annons