Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare sökte arbetslösa

/
  • Söker designers. Tobias Kuderman och Heidi Vad-Schütt från IT-företaget Syntronic sökte personal som ska jobba med elektronikdesign.
  • Mark och anläggning. ”Jag är ute efter något inom mark och anläggning”, sa Niklas Hedblom, 22 år, en av de drygt 1 500 personer som besökte rekryteringsmässan i Sandviken.
  • Jobba med händerna. ”Helst vill jag göra något helt annat, gärna något där jag får jobba med händerna, röra mig och träffa folk”, sa Annette Eriksson som jobbat som kontorist i många år.

Ett tiotal arbetsgivare passade på att söka tänkbara kandidater till lediga jobb vid rekryteringsmässan i Folkets Hus i Sandviken på onsdagen.

– Hittar vi en enda som vi kan anställa så är det helt klart värt att stå här, sa Heidi Vad-Schütt från IT-företaget Syntronic.

Annons

Arbetsgivarna hade ordnat egna hörn i lokalerna där de kunde prata med arbetssökande. Drygt 1 500 personer kom till mässan för att leta jobb.

– Jag är ute efter något inom mark och anläggning, sa Niklas Hedblom, 22 år.

Sedan han slutade gymnasiet har han växlat mellan olika tillfälliga jobb. Nu vill han gärna ha en fast anställning.

– Jag har skruvat mycket, kört lastbil och vårdat grönytor, sa han om sina erfarenheter.

Annette Eriksson från Bovik har jobbat cirka 40 år med kontorsjobb, bland annat i speditionsbranschen där hon sytt ihop transporter. Nu har hon varit arbetslös sedan i september.

– Helst vill jag göra något helt annat, gärna något där jag får jobba med händerna, röra mig och träffa folk, sa hon.

Per Forsman, HR-konsult på Landstinget Gävleborg, ville visa att landstinget inte bara har läkar- och sköterskejobb att erbjuda.

På listan hade han bland annat psykologer och läkarsekreterare.

När det gäller psykologer finns vakanta tjänster. Läkarsekreterarna har blivit färre men man behöver ändå rekrytera under de närmaste åren för att ersätta pensionsavgångar, konstaterade Per Forsman som också kunde visa att 271 sjuksköterskor och 87 läkare pensioneras fram till 2015.

Ingenjörsföretaget Epsilon med verksamhet i Sandviken och Borlänge sökte kandidater till två–tre platser. Rekryterarna Ola Modigs och Håkan Gustavsson var förväntansfulla.

– Vid rekryteringsmässan i vintras gjorde vi en väldigt bra rekrytering, sa Ola Modigs.

Rekryteringsmässan ordnades av Arbetsförmedlingen och Sandvikens Lok-center, kommunens verksamhet för omställnings- och konjunkturinsatser.

Mer läsning

Annons