Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre OG-ledaren misstänkt för mordkomplott

/

Den 40-årige före detta Outlawsledaren och före detta OG-ledaren från Sandviken anhölls på fredagen misstänkt för stämpling till mord och försök till utpressning.

Annons

40-åringen var tidigare ledare för Outlaws i Gästrikland, men lämnade den posten i samband med uppgörelsen med det konkurrerande mc-gänget Solidos, för ett par år sedan.

Han blev nyligen mycket uppmärksammad när han utsågs till president i en nybildad avdelning i Gästrikland av det kriminella gänget Original Gangsters.

För ett par veckor sedan avsade han sig dock medlemskapet och ledarposten där för att inte riskera att socialnämnden flyttade på en 18-åring som är familjehemsplacerad hos 40-åringen.

– Jag har valt att stoppa min kriminella bana här, sade han till Arbetarbladet då.

I samband med det berättade han också att han fått lov att köpa sig fri från medlemskapet i OG. Vilket pris han skulle få betala för det ville han inte avslöja. Det har senare visat sig att summan var 200 000 kronor.

På fredagen greps 40-åringen misstänkt för stämpling till mord och försök till utpressning.

Åklagaren Christer Sammens kommer att begära honom häktad under helgen. Han säger att utredningen är i ett känsligt skede och vill inte lämna ut många detaljer om brotten.Stämpling till mord betyder att 40-åringen antingen har planerat ett mord tillsammans med någon annan, eller försökt förmå någon annan att begå mord. Det planerade mordet har dock inte genomförts, i det här fallet.

Sammens uppger att brotten har begåtts under tiden december i fjol till januari i år, alltså delvis under den tid som 40-åringen var aktiv i OG.

40-åringens brott begicks i Gästrikland, men det betyder inte självklart att det var här mordet skulle utföras.

Christer Sammens vill inte svara på frågor om det var i rollen som OG-president 40-åringen misstänks ha planerat mordet.

Inte heller om om det tilltänkta mordoffret hör till den organiserade kriminaliteten.

Finns det ett samband mellan mordplanerna och utpressningen?

– Både ja och nej, kan man säga. Jag kan inte kommentera det heller.Polisen gjorde under fredagen en husrannsakan i 40-åringens bostad och på hans arbetsplats. Enligt pressmeddelandet från polisen har man där gjort ett antal beslag som kommer att analyseras.

Enligt samma pressmeddelande ville 40-åringen i det första förhöret inte uttala sig om misstankarna mot honom.

Advokat Kaj Axlund har utsetts till hans offentliga försvarare.

– Min klient förnekar brott, det är allt jag kan säga just nu, säger Axlund.

Mer läsning

Annons