Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre OG-ledaren omhäktad igen

Den 40-årige före detta Outlawsledaren och före detta OG-ledaren från Sandviken häktades på fredagen för en ny 14-dagarsperiod.

Annons

Brottsmisstankarna är oförändrade: Stämpling till mord och utpressning, vapenbrott, brott mot alkohollagen och dopningsbrott.

Enligt både åklagaren Christer Sammens och försvarsadvokaten Kaj Axlund tyder nu mycket på att utredningen kan bli klar så att åtalet kommer inom 14 dagar. Förundersökningssekretessen är fortfarande hård, och ingen berättar vad som ligger bakom misstankarna om stämpling till mord och utpressning.

De andra brotten har 40-åringen erkänt. Polisen fann en pistol med ammunition, hembränningsutrustning och dopningspreparat hemma hos 40-åringen vid den husrannsakan som gjordes när han greps.

40-åringen var en av huvudpersonerna i fejden mellan Outlaws och Bandidos i Gästrikland 2006. Efter det har båda organisationerna försvunnit från området. 40-åringen har fortsatt att driva en liten firma i Sandvikens kommun.

För ett par månader sedan blev det dock känt att 40-åringen fanns med som en av ledarna i Dano Acars kriminella gäng Original Gangsters. Men när 40-åringen insåg att det skulle betyda att en 18-åring som var fosterhemsplacerad hos honom kom i kläm, avgick han. Enligt uppgift fick han köpa sig fri från medlemskapet.

Kort tid efter det greps 40-åringen och häktades misstänkt för bland annat stämpling till mord, som ska ha skett under hans tid som OG-ledare.

Mer läsning

Annons