Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning av Sandbacka Park tas upp i motion

Ny ordning har nu tagit det första politiska initiativet till bolagisering och försäljning av Sandbacka Park.
– Får vi inte full täckning för kostnaderna måste vi efter en respittid vara beredd att sälja till marknadsmässigt pris, säger Joe Eriksson Gladh.

Annons

Sandbacka Park är fullt uthyrd med en kö av hyresgäster till kontorslokalerna. Men som rättsläget är i dag kan inte kommunen gå vidare och bygga ytterligare en etapp i egen regi.En försäljning är därför högaktuell.

– Men de som är intresserade vill inte köpa en fastighet. De vill köpa ett bolag, sade kommundirektör Svante W Nordh i Arbetarbladet för några veckor sedan.

Lämnade in motion

Nu finns frågan om bolagisering och försäljning också på den politiska dagordningen. Ny ordning lämnade i går in en motion med det förslaget.

Enligt Joe Eriksson Gladh, som undertecknat motionen, har kommunen cirka 350 miljoner kronor i bundet kapital i företagsparken.

Få tillbaka pengarna

I första hand anser han att målet måste vara att få tillbaka pengarna och lösa lånen.

Går inte det anser han att Sandvikens kommun måste vara beredd att sälja till marknadsmässigt pris, vilket i klartext kan innebära att kommunen måste köpa ut sig.

– Men vi behöver inte ha bråttom. Substansvärdet borde vara ganska högt och byggpriset utgör ju ett riktvärde, säger han.

Höjda hyror?

Enligt Joe Eriksson Gladh är Sandbacka Park fortfarande en skattesubventionerad fastighet med årliga mångmiljonunderskott.

– För att få täckning för driftkostnaderna skulle vi behöva höja hyrorna med tio procent rätt över.

Mer läsning

Annons