Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolorna har blivit bättrearbetsplatser

Sandvikens förskolor har blivit bättre arbetsplatser.


Åtminstone om man får tro en ny undersökning som kommunen har gjort.


Men bara hälften tycker att arbetsbelastningen är rimlig.

Annons

Enkäten har besvarats av personal inom Sandvikens förskolor, och går ut på att kartlägga den psykosociala arbetsmiljön. Undersökningen görs vartannat år, och Kunskapskontoret konstaterar att siffrorna generellt har stigit för 2008 jämfört med tidigare år.

Exempelvis tycker personalen att rektorerna har blivit mer tillgängliga och bättre på att ge stöd, samt att informationen om arbetsplatsen har blivit bättre förmedlad.

98 procent anser att de har tid att ta rast, en höjning med tio procent sedan 2004. Under samma period har känslan av att via facket utöva inflytande stigit från 44 procent till 77 procent. Även intrycket av att de som anstränger sig på jobbet belönas på något sätt har under samma period stigit från 49 procent till 81 procent.

Några av siffrorna ser däremot inte lika bra ut. Bara drygt hälften tycker att arbetsbelastningen är rimlig och att arbetsuppgifterna är tydligt avgränsade. Under fyraårsperioden har det även blivit mer att göra på arbetet om en kollega har varit sjuk, från 65 procent till 73 procent.

Mer läsning

Annons