Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtroendekris i Högbo ridklubb

/
  • historiskt. Det extrainsatta mötet på Högbo ridklubb, som flera av medlemmarna krävt, hölls på torsdagskvällen och lockade hela 160 personer – fler än någonsin under klubbens historia. Under en förtroendeomröstning framkom att bara drygt hälften har fortsatt förtroende för styrelsen efter turerna som varit efter att Cia Tenggren fått sluta som ridskolechef.

Bara drygt hälften av Högbo ridklubbs medlemmar har förtroende för styrelsen. Det framkom under det extrainsatta möte, som flera av medlemmarna krävt, som hölls på torsdagskvällen.

Annons

Men några planer på att avgå har inte styrelsen.

– Det var aldrig det mötet gällde, säger ordförande Maud Wiklund Andersson.

Det är turbulent inom Högbo ridklubb.

Arbetarbladet har tidigare berättat att ett 60-tal medlemmar krävt ett extrainsatt möte bland annat för att få insyn i situationen med Cia Tenggren, ridskolechefen som sparkats från sin tjänst för att i stället omplaceras till en tränartjänst.

Facket och ridklubben sitter just nu i tvisteförhandlingar och är inte överens om orsaken.

Rekordstort intresse

Det extrainsatta mötet väckte också rekordstort intresse. Hela 160 personer kom, fler än någonsin i klubbens historia, och det visade sig snart att cafeterian var för liten att hålla till i, så mötet flyttades till ridhuset.

Bland annat hölls en omröstning om styrelsen fortfarande har medlemmarnas förtroende.

Där blev det mycket jämt, 51 procent, 82 av de 160 som kommit, röstade för fortsatt förtroende för styrelsen, 46,5 procent, 74 stycken, röstade emot och fyra personer valde att avstå från att rösta.

– Det får vi naturligtvis ta till oss av. Men vi kan inte bara gå efter vad privata ryttare tycker, utan måste se till hela verksamheten och lyssna på alla, säger Maud Wiklund Andersson.

Hon tillägger att det aldrig var tänkt att vara en omröstning om styrelsen skulle avgå eller inte, utan endast en omröstning om själva förtroendet.

Om situationen med Cia Tenggren fick medlemmarna ingen ny information.

Beskedet var att man inte kunde gå in på detaljer så länge förhandling med facket pågår.

Däremot berättades det om ett tänkt samarbete mellan Högbo ridklubb och Realgymnasiet, som skulle kunna ge ridklubben flera hundratusen kronor om året i extrainkomst.

– Från Realgymnasiets sida är man klara med att de inte kan samverka med en ridklubb där ridchefen saknar hipplogutbildning, det är krav från Skolverket, säger Maud Wiklund Andersson, som inte tror att tumultet inom klubben avskräcker gymnasieskolan.

En person har sökt tjänsten som ridchef efter Cia Tenggren – Fredrik Böhling, känd dressyrtränare, som sedan en tid tillbaka haft en projektledaranställning inom Högbo ridklubb, och har rätt utbildning.

Mer läsning

Annons