Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt diskussion om hallmetrar i Österfärnebo

Diskussionerna om hallbygget i Österfärnebo fortsätter och handlar nu om några få meter på längden och bredden. Beslut om idrottshallen tas på ett extra möte om några veckor.

Annons

Kultur- och fritidsnämnden valde i går att skjuta på beslutet om idrottshallens utformning. Kalkyler för ett kompromissalternativ ska nu tas fram och presenteras för invånarna.

Efter ett möte i förra veckan är kommunföreträdare och lokalbefolkning nära att komma överens om hur hallen ska byggas.

Referensgruppen i Österfärnebo med representanter för föreningar och skolor vill ha en drygt 40 meter lång hall och är beredd att tills vidare avstå från läktare för att bygget ska rymmas inom de ekonomiska ramarna.

Men politikerna i kultur- och fritidsnämnden vill ha in en läktare omedelbart.

– Annars får vi det kravet riktat mot oss om ett par år och vi kommer inte att ha några mer pengar då, säger ordföranden Ulf Gillström (S).

Alternativet som det nu ska sättas en prislapp på är en 38 x 19 meter stor hall med läktare. Enligt Ulf Gillström uppfyller en sådan hall minimåtten för innebandy på högsta nationella nivå.

Så fort det finns en färdig kostnadskalkyl ska kultur- och fritidsnämnden hålla extra möte för att ta beslut om hallbygget.

 

Mer läsning

Annons