Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från bensin till Järnia

/
  • Blivande järnhandlare. ”Det ska bli kul att bli entreprenör igen”, säger Anders Wahlund som tillsammans med hustrun Anette öppnar Järnia-butik i centrala Sandviken.

Bensinhandlaren Anders Wahlund undrade varför det inte fanns någon Järnia-butik i Sandviken. Han ringde upp Järnias vd och fick svaret: ”Ni får väl öppna själva!”.

– Det ska bli kul att bli entreprenör igen, säger Anders Wahlund som tillsammans med hust­run Anette ska driva den nya järnhandeln i centrala Sandviken.

Annons

I slutet av februari öppnar de på Köpmangatan, i lokaler som stått tomma sedan Ica lade ned butiken för några år sedan.

I våras ringde de samtalet som ledde in dem på nya vägar. Snart hittade de passande lokaler och efter en tids förhandlande kom de överens med fastighetsägaren.

Får ny entré

Nu ska lokalerna rustas upp och entrén byggas om så att den syns bättre.

Anders och Anette Wahlund säljer rörelsen med Statoil-skylten på Årsundavägen, efter cirka tio år som bensinstationsföreståndare.

– Vi tar med oss det gamla bolaget som det finns trygghet i, säger Anders Wahlund som dock räknar med två–tre ”hundår” innan lönsamheten börjar synas.

Räknar med att anställa

Han räknar med att anställa fyra–fem personer.

Erik Törnkvist, vd i Järniakedjan, beskriver Anders Wahlund som ”en härlig kille med rätt inställning” och är övertygad om att den nya butiken i Sandviken ska bli lyckosam.

Mer läsning

Annons