Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram att bygga sporthall i Österfärnebo

Länsstyrelsen avslår överklagandet av den nya detaljplanen över området runt skolan i Österfärnebo.
Om inte ärendet överklagas till regeringen kan bygg- och miljönämnden nu bevilja bygglov för den efterlängtade sporthallen.

Annons

I många år har boende i Österfärnebo väntat på att få en sporthall i samhället. Men när kommunen tog fram en ny detaljplan över området runt skolan överklagades den av en privatperson som har synpunkter på placeringen av hallen eftersom han menar att utsikten från hans fastighet kommer att skymmas.

Men länsstyrelsen avslår hans överklagan med motiveringen att om man bor i en centralort kan man inte ställa samma höga krav på ostörd utsikt som på glesbygden. En centralorts krav på utveckling och kommunala serviceinrättningar måste ses som ett allmänt intresse, som väger tyngre än den enskildas intresse av att behålla en ostörd utsikt.

Byggstarten av sporthallen var egentligen planerad till augusti, men försenades i och med överklagan som gjorde att bygg- och miljönämnden inte kunde ge något bygglov.

Nu har bygglovet kommit ett steg närmare. Men innan nämnden tar sitt beslut måste man se om det görs en ny överklagan, den här gången till regeringen.

Mer läsning

Annons