Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frostdemoner i backen

/
  • FROSTDEMON. Eric Andersson och Andreas Nilsson från Frosty Demons hade uppvisning i Kungsberget med hisnande skotertrick.
  • RISK. Skaderisken är stor, men även adrenalinkicken. På hemsidan listar de benbrotten genom åren.
  • RISK. Skaderisken är stor, men även adrenalinkicken. På hemsidan listar de benbrotten genom åren.

Adrenalinfaktorn är hög.
Skaderisken likaså.
Men allra högst är showfaktorn när Frosty Demons har skoteruppvisning i Kungsberget.

Annons

Eric Andersson och Andreas Nilsson eldar på publiken, som klappar med det karaktäristiskt dova ljudet från tjocka handskar, ett ljud som dränks i skotrarnas mullrande när de tar sats mot rampen, svävar ett utdraget ögonblick mot den grå molnhimlen, och landar säkert på andra sidan.

Men, förstås, i luften hinner de göra hisnande trick.

– En skön nine o'clock! gastar speakern.

De ligger utsträckta i luften, och för varje hopp fruktar man att det är nu, den här gången, som de kommer att förlora kontrollen över 300-kilosmonstret under dem.

Vilket de förstås inte gör. Manövrar som skulle vara svåra för oss vanliga dödliga att utföra i stillastående läge, med säkerhetslinor, gör Frosty Demons-killarna högt ovanför marken.

Så har de också hållit på i fyra år, med ständigt större hopp under sig. Svårast vid varje tillfälle är det första hoppet, innan känslan för rampen infunnit sig.

– Sen vet man hur det känns, säger Eric Andersson. Man får en känsla för den.

Båda kommer från Ullånger, ett starkt fäste för sporten i Sverige. De har varit utomlands och tävlat tidigare. På hemsidan frostydemons.nu listar de benbrott under åren. Så här står det på Andreas Nilsson profil: "Fot, lårben, höft, rygg, båda handleder och en hand".

Tricken där de ligger utsträckta i luften ser mest spektakulära ut, men svårast är tricken då skotern vrids, beroende på dess tyngd.

– Det är mycket massa som ska runt.

Udden av farlighet bidrar till lockelsen i sporten.

– Roligast är adrenalinet och att få showa, säger Eric Andersson.

Mer läsning

Annons