Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i backen när Björksätra har friluftsdag

/
  • HINDERBANA. Roja Andersson, Björksätraskolan, åker inte skidor för första gången och tycker inte att det är så svårt heller. Förutom när man ska stanna.
  • FART.  Murgårdsskolan har också friluftsdag och femteklassarna Said Said och Christoffer Östblom har bra fart i pulkabacken.
  • STAVAR. Samuel Jonsson Rocka har just tagit sig igenom äventyrsleden på längdskidorna.
  • SOLIGT. Perfekt väder för en friluftsdag hade barnen som var i pulkabacken i Högbo i går.
  • FIKA. Varm choklad, smörgåsar och korvgrillning är minst lika viktigt som snön på en vinterfriluftsdag.

Vädret kunde knappast vara bättre och humöret är på topp i pulkabacken när ett hundratal barn från Björksätraskolan har friluftsdag, anordnad av barn- och fritidseleverna från Sandvikens gymnasieskola.
– Att åka skidor är roligast, rapporterar Roja Andersson, 7 år.

Annons

Det är lätt att lista ut var alla håller hus. Glada tjut och skratt hörs lång väg från pulkabacken i Högbo bruk. Över hundra barn i åldrarna sex till nio år från Björksätraskolan har kommit för att ha friluftsdag tillsammans med gymnasiets barn- och fritidsprogram.

Tipsrunda, slalom och äventyrsrunda på längdskidor är några av aktiviteterna som eleverna har förberett och programmet är mycket uppskattat.

– Skidor är roligast. Det är lite svårt när man ska sluta åka. Men inte så mycket svårt, säger Roja Andersson, 7 år, som just tagit sig nedför slalombacken.

Att låta eleverna från barn- och fritidsprogrammet anordna en friluftsdag för skolbarnen är en gammal tradition i Sandviken och i år var det lärarna själva på Björksätra som hörde av sig till gymnasiet – något som eleverna nappade på direkt. För dem ingår friluftsdagen i ledarskapsutbildningen och de har både planerat, organiserat och fungerar som ledare under dagen.

– Skolan har fått slita lite för att få ihop tillräckligt många par skidor. Men det är jättekul, flera av barnen som är här har aldrig stått på ett par förut, berättar läraren Kristina Johansson från Sandvikens gymnasieskola.

Mer läsning

Annons