Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra personer häktade för narkotikabrott

Fyra personer häktades i går i en knarkhärva.
En av dem hade 3,5 timmar kvar på ett fängelsestraff, när han greps av polisen.

Annons

Det var i tisdags mitt på dagen som en 45-årig man skriven i Västerås och en 37-årig kvinna skriven i Dala-Husby greps i Sandviken. De misstänktes för narkotikabrott. På kvällen samma dag stoppades en bil på Sätragatan och bilen fanns en större mängd narkotika samt ett vapen. En 39-årig man skriven i Borlänge och en 31-årig kvinna från Sandviken greps.

Vid lunchtid dagen efter greps en femte inblandad, en 34-årig Sandvikenbo. Han misstänks för grovt vapenbrott och anhölls liksom de andra, men åklagaren begärde honom aldrig häktad eftersom han bara förekommer i periferin. Däremot häktades de fyra andra, som alla nu har kopplingar till Sandviken.

Vilka kopplingar de har till varandra vill åklagare Peter Olofsson inte avslöja, men de ingår i vart fall i samma brottsutredning. De fyra häktades misstänkta för innehav av narkotika, hur mycket narkotika det handlar om vill han inte heller avslöja.

– Det är ett hyfsat beslag, men inte så pass mycket att det är ett grovt brott, säger Peter Olofsson, som menar att de haft narkotikan för försäljning.

Vapnet var laddat

Vapenbrottet består i att polisen hittade ett vapen i den bil som stoppades på tisdagskvällen. Brottet anses som grovt eftersom vapnet var laddat.

Bilen kördes av 39-åringen, som höll på att slussas ut i samhället efter att ha avtjänat ett längre fängelsestraff. När han greps av polis på tisdagskvällen hade han exakt 3,5 timmar kvar till själva frigivandet, som skulle ske vid midnatt.

Gripandet av de fem personerna, varav de flesta tidigare förekommit i samband med brott, är ett resultat av spaning med flera polisdistrikt inblandade.

Mer läsning

Annons