Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra Saabar såldes – sen blev det stopp

/
  • säljer inga saabar. Kristina Anetorn Fischer hoppas att monteringsbandet i Trollhättan börjar rulla så att hon kan sälja Saab-bilar igen.Foto: Annakarin Björnström

Hittills i år har Saabhandlaren i Sandviken sålt fyra Saab-bilar.
– Men när bandet stannade blev det tvärstopp, säger Kristina Anetorn Fischer, vd och delägare i Anetorn Bil i Sandviken.

Annons

De senaste veckornas krisartade läge för Saab i Trollhättan har slagit hårt mot märkets återförsäljare som dessförinnan märkte en mycket långsam uppgång.

– Banden måste rulla igen för att vi ska kunna sälja igen, säger Kristina Anetorn Fischer.

Hon hoppas att ägarna hittar en lösning på finansieringskrisen. Om och när produktionen kommer igång så finns köpare, åtminstone privatpersoner, som knackar på dörren.

Kristina Anetorn Fischer längtar efter att få sälja de nya miljömärkta 9–3:orna som Saab annonserat om på reklampelarna men som inte hann nå handlarna innan bandet stoppades i Trollhättan för cirka tre veckor sedan.

Säljer japanskt

Förr om åren stod Saab för en väsentlig del av Anetorns försäljning, inte minst som tjänstebilar till storföretaget Sandvik. Efter de senaste krisåren för Saab har Anetorn skaffat sig fler ben och börjat sälja även japanska Nissan, samtidigt som säljarstaben bantats.

Saab-handlaren i Gävle, Christer Eriksson på Eriksson Bilteam, säger så här:

– Vi har sålt 12–15 stycken hittills i år. Det är bättre än i fjol men en väsentlig skillnad jämfört med för några år sedan då vi normalt sålde 150 till 180 bilar per år.

”Inga bra signaler”

Han tror att den senaste tidens akuta kris löser sig temporärt.

– Men det är i alla fall inga bra signaler. Det ska vara lugnt, tryggt, ordning och reda när man ska köpa bil, säger Christer Eriksson.

Mer läsning

Annons