Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra villainbrott i Barrsätra i helgen

Barrsätra drabbades i helgen av en våg av villainbrott. Fyra villor söktes igenom när ägarna var borta. I det ena fallet var huset tomt i endast en timme. Polisen misstänker att det är minst två tjuvar som står bakom alla inbrott.

Annons

Anmälningarna om villainbrott kom in till polisen på löpande band på lördagskvällen och söndagsmorgonen.

– Vi tror att det handlar om samma gärningsmän i alla fyra fall, säger Börje Hjelm, förundersökningsledare vid polisen i Sandviken.

Den första anmälan kom vid 18-tiden på kvällen. Boende på Allévägen var hemifrån i endast en timme och när man kom hem hade huset brutits upp. Anmälan om nästa inbrott kom in till polisen vid 19-tiden. Den här gången hade en villa på Svarvargatan blivit utsatt.

Vid 22-tiden kom en barnfamilj hem till villan på Valsargatan och hörde ljud i huset. Eventuellt var det tjuvarna som fanns kvar i huset och lämnade villan bakvägen.

Det fjärde inbrottet upptäcktes vid 03-tiden på natten då husägaren kom hem till huset på Barrsätra Furuväg efter att ha varit borta sedan klockan 14.00.

Redan under lördagskvällen kunde en polispatrull säkra en del spår. Bland annat fanns det fotspår i snön efter två personer.

Under måndagens gjordes ytterligare teknisk undersökning.

Tjuvarna har inte brytt sig om några större föremål som datorer utan inriktat sig på smycken och kontanter. Det är dock ännu oklart hur mycket de kommit över.

– Vi vill ha in upplysningar om det är någon boende i Barrsätraområdet som sett något av intresse under lördagskvällen, säger Börje Hjelm.

Mer läsning

Annons