Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gala för sjuka barns skull

/
  • Nimo Aden, Ida Stridh, Madeleine Flink Stråhle och Alva Åsberg är några av eleverna som anordnar

Konstutställning, artistuppträdanden och dans – schemat är späckat när sex elever på Bessemerskolan anordnar en livesänd välgörenhetsgala på kulturcentrum på fredagskvällen

Annons

Rummet är fullt av kamerautrustning och teknik som används för att livesända.

Längst fram i salen har Nimo Aden, Ida Stridh, Madeleine Flink Stråhle och Alva Åsberg slagit sig ner. De går tredje året på Estetik och media på Bessemerskolan och ska tillsammans med några klasskamrater arrangera en livesänd välgörenhetskväll på Kulturcentrum under fredagskvällen.

Tjejerna kallar galan för "Min stora kväll" och den arrangeras till förmån för stiftelsen Min stora dag, som arbetar för att uppfylla svårt sjuka barns önskningar.

– Det kändes viktigt att pengarna skulle gå till något bra i Sverige – och då kom vi att tänka på Min stora dag, säger Alva Åsberg.

Inträdet till välgörenhetskvällen är gratis – men den som vill kommer att kunna köpa tavlor som ingår i en fotoutställning som finns på plats.

– Sedan ska vi att ha en sparbössa framme där den som vill kan lämna ett bidrag, säger Alva Åsberg.

Förutom fotoutställningen kommer publiken att få se musik- och dansuppträdanden. Konferencier för kvällen ska OlleTjern vara.

– Vi har lyckats få hit "Idol-Petter" och elever från Ackes dansskola. Sedan uppträder också elever från musiklinjen på Bessemerskolan och ett band som heter G-force, säger Alva Åsberg.

Tjejerna har planerat galan sedan terminsstarten efter jullovet – och nu börjat nervositeten göra sig påmind.

Förutom allt som behöver fixas inför galakvällen ansvarar de för att all teknik kring livesändningen fungerar som den ska. Hela välgörenhetskvällen sänds på estetik och medias egen hemsida.

– Tekniken har vi hållit på med förut – men nu är det första gången som det är skarpt läge på riktigt, säger Ida Stridh, som ansvarar för att grafiken som används i sändningen fungerar.

Bortsett från en del hanledning från lärare – och en hel del hjälp från gästläraren Israel Benavides – har tjejerna gjort allt själva.

– Vi har verkligen lärt oss jättemycket om vad det innebär att anordna ett stort arrangemang, säger Alva Åsberg.

Mer läsning

Annons