Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gallerian i Sandviken såld - kan ge handeln nytt hopp

/
  • Christina Blomberg är fortsatt hoppfull om at kunna vända butiksdöden i Sandvikens centrum. Ett steg i rätt riktning som hon lyfter fram är det faktum att Gallerian precis fått ny ägare.

Gallerian i Sandviken har länge varit ute till försäljning. Nu har den fått nya ägare. Det hoppas centrumutvecklaren Christina Blomberg är en av lösningarna för att vända butiksdöden.

Annons

I snart 1,5 år har Christina Blomberg på konsultbasis jobbat för att fylla Sandvikens centrum med nya butiker. Några har etablerat sig, men ännu fler har lagt ner.

Arbetarbladet har i dagarna kunnat berätta att Trivsamt följer Lindgrens Zoo, Femeny och Fru Nilsson. Alla stänger igen.

LÄS OCKSÅ: Butiken Trivsamt slår igen

– Det är tufft i dag, det är så stor konkurrens. Det är ju jättetråkigt när det här unika utbudet som småbutikerna ger försvinner. Det behövs som komplement till de större kedjorna, säger Christina Blomberg.

Trots de många tomma hål som nu blir ännu fler på de centrala gatorna i Sandviken är hon fortsatt hoppfull om att kunna få fart på handeln i Sandviken. En stor del av anledningen är det faktum att Gallerian precis fått ny ägare.

LÄS OCKSÅ: Ifrågasatt satsning på centrumutvecklare

– Den har länge varit ute till försäljning och under den processen har inget arbete pågått med att hitta nya hyresgäster. Nu är den såld, även om det inte är officiellt än vilka köparna är, säger Christina Blomberg och fortsätter.

– Jag hoppas att vi kan ha en presskonferens snart och berätta om vilka planer de nya ägarna har.

Själv tror hon att Hennes och Mauritz skulle vara en islossning.

– Jag har visat dem tre olika lokaler och de är fortsatt intresserade. Får vi något eller några starka kort till så kommer det också vara lättare att få fler att etablera sig, säger Christina Blomberg.

Även en livsmedelsbutik modell större är aktuell.

– Men det har inte kommit så långt att det är något påskrivet och det är ju så i den här branschen att innan allt är klart är det väldigt hemligt, säger Blomberg.

Även kommunens näringslivschef hyser fortsatt hopp till att satsningen på en centrumutvecklare ska ge resultat.

– Det är ju jättetråkigt att det ser ut som det gör i centrum och jättetråkigt att fler lägger ner. Men det går ju inte att sätta likhetstecken med Christina Blombergs jobb och nedläggningarna. Hon jobbar ju mer långsiktigt med fastighetsägarna. Vi satsar ju på det här för att vi vill att det ska få effekt, men det måste få ta lite tid, säger Elisabeth Hansson.

LÄS OCKSÅ: Uppdraget – Ett trivsammare Sandviken som lockar fler att handla

Mer läsning

Annons