Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gjorde sig en egen badvik

En husägare vid Storsjön pekas ut för att ha skapat sig en egen badvik på allmän plats genom att muddra sjön och lägga ut en stor brygga. Nästan fyra år efter det att anmälan gjordes utreder nu länsstyrelsen intrånget.

Annons

Redan sommaren 2008 reagerade tjänstemän på Sandvikens kommun över att en husägare vid Storsjön utan tillstånd muddrat och tagit kommunägd mark i anspråk för att skapa sig en egen liten badvik med brygga och plank som går ända ned till strandlinjen.

Därefter verkar inte någonting ha hänt förrän personal från länsstyrelsens miljöskyddsenhet gjorde en inspektion på plats tillsammans med kommunföreträdare i november förra året.

Det visade sig då att husägaren också anlagt planteringar på kommunens mark nere vid stranden. Samtidigt uppstod frågor om det kan finnas gamla godkännande för privata bryggor som fortfarande gäller från den tiden då det fanns arrendetomter som sträckte sig ända ned till vattnet.

Länsstyrelsen har nu satt i gång en utredning genom att ställa ett antal frågor till husägaren om bland annat det muddringsarbete som uppenbarlige utförts utan tillstånd.

Mer läsning

Annons