Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Good Foundation sadlar om – blir behandlingshem för män

Nu är det klart att Good Foundation i Gästrike-Hammarby ger upp försöket att driva behandlingshem för att i stället bli särskilt boende för missbrukare. Stiftelsen har i första hand fått tillfälligt tillstånd till 30 november för sin nya verksamhet.

Annons

Vid en granskning som genomförde tidigare i år visade det sig att omstridda Good Foundation hade så omfattande brister att länsstyrelsen bedömde det som rena missförhållanden.

Den kristna stiftelsen som stod bakom hemmet blev ålagd att åtgärda bristerna, men valde i stället att sänka ambitionsnivån från behandling till boende.

Tillfälligt tillstånd

 

Good Foundation har nu fått tillfälligt tillstånd för ett så kallat särskilt boende för åtta män med missbruksproblem.

Tanken är att männen som kommer till Hammarby ska erbjudas utbildning enligt ett livsåskådningsprogram som är framtaget av Frälsningsarmén. Utöver det ska de få basal träning i att sköta sin lägenhet och ta hand om sig själva. Men någon behandling får alltså inte förekomma i fortsättningen.

Nio hel- och deltidare

 

Nio personer ska jobba i verksamheten på hel- eller deltid. Dessutom kommer, enligt ansökan, ett antal frivilligarbetare att delta i arbetet.

Eftersom länsstyrelsen ännu inte har skaffat sig tillräckligt beslutsunderlag för att kunna besluta om permanent tillstånd har Good Foundation i första hand fått klartecken för tiden fram till sista november.

Mer läsning

Annons