Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson Arena står tom och öde i sommar

/
  • Ekande. Utan arrangemang sparas det pengar på Göransson Arena när den är stängd under sommarmånaderna.

Det ska vara en multiarena med evenemang inom såväl idrott, kultur som näringsliv.

Men i verkligheten är Göransson Arena en öde arena.

– Sandviken är ingen semesterort, vi spar mycket pengar på att ha den stängd, säger Bo Eriksson, tillförordnad vd för Göransson Arena.

Annons

Från att den sista bandymatchen spelas och till World Cup i bandy, passerar det ungefär 212 dagar. 164 av dessa dagar står arenan tom. Under sommarmånaderna ekar arenan framförallt. Förutom mindre konferensbokningar inträffar tre större evenemang under perioden juni till oktober.

Stort underskott

Det är fortfarande samma multiarena som tampas med ett underskott på 19,5 miljoner kronor, och som kommunstyrelsen i Sandviken måste sticka till 8 miljoner i budget nästa år för att klara förlusten.

Men att hålla arenan stängd under sommarmånaderna är ett måste, menar vd Bo Eriksson.

– Det är inget konstigt med det, det passar oss väldigt bra, man gör samma sak på många arenor, och vi har ändå receptionen öppen vissa veckor, det har inte alla arenor, säger Bo Eriksson.

Sparar på personal

Han menar bland annat att driftkostnaden blir minimal för arenan när det är stängt, och personalen måste få ha semester. Att ta in semestervikarier är inget alternativ, enligt Bo Eriksson.

– Den personalen kostar ju också, säger han.

Att lägga ett golv i arenan kostar cirka 50 000 kronor. Hur mycket det kostar att hyra arenan beror helt och hållet på hur stort utrymme man önskar och vilken förening det är.

Ingen vill hyra

Med tanke på den ekonomiska situationen som arenan befinner sig i vore det inte bra att ha öppet och anordna evenemang?

– Sandviken är ingen semesterort som folk vill åka till på sommaren, och vilken förening skulle vilja hyra ett utrymme med betonggolv, vad ska de göra där, säger Bo Eriksson.

Inget intresse

Juli är bland annat den månad som arenan är utan is och då det inte spelas någon bandy. Men att få andra föreningar att utnyttja arenan under den tiden är omöjligt menar Bo Eriksson.

– Juli är en månad som inte är intressant, det finns inget intresse, säger han.

Men Bo Eriksson medger att framtiden kanske ser annorlunda ut.

– Intresset kanske bli annorlunda och då får vi se hur vi gör då, säger han.

Mer läsning

Annons