Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar i protest kräver bättre skötsel

/
  • vill se bättring. Christéll Andersson bor på Seegatan i Nya bruket i Sandviken. Hon menar att Sandvikenhus inte sköter sitt jobb. ”Vi menar verkligen allvar med detta. Vi vill inget annat än att ha en bra boendemiljö”, säger hon.
  • Igenväxt. Buskarna har bevisligen inte blivit klippta på länge.

Oklippt gräs, trasiga parkbänkar och källargångar fulla med möbler. Boende på Nya bruket i Sandviken har fått nog av Sandvikenhus skötsel av fastigheterna.

Annons

– Hela området är på väg att förfalla, säger Christéll Andersson, boende på Nya bruket.

Upprörda grannar på Seegatan har hört av sig till Sandvikenhus ett flertal gånger, först med önskningar om hur de vill få det bättre på sin gata, men till slut missnöjen över att inget åtgärdats.

Området ska skötas kontinuerligt av olika husvärdar, en för varje område eller gata. Men det är här det verkar brista. Nya parkbänkar skulle ha satts dit, gräs skulle ha klippts och staket med synliga spikar skulle ha tagits bort. Men inget är gjort enligt de boende på Seegatan.

– Vi har gått runt med en lista i området som grannarna har fått skriva på och den lämnade vi till Sandvikenhus innan midsommar. Vi har inte fått något svar från dem förutom att de var ute och högg ner ett träd, säger Christéll Andersson.

De boende på Seegatan berättar om andra gator en bit därifrån som är bättre skötta, men de har inte samma husvärd. Christéll har märkt en försämring.

– Jag har bott här sedan år 2000 och på tio år är det en otrolig skillnad. Då var det bra skött och ordning på husvärdarna, säger Christéll.

Många är oroliga för brandrisken när Sandvikenhus inte tar bort de möbler som står i källargångarna. En brand utbröt där tidigare i år och nu är de boende rädda för ett likande scenario.

– De borde vara totalförbjudet att ställa möbler i källargångarna och det har vi sagt men ingen agerar och flera grannar har funderat på att flytta till följd av allt. Ska det verkligen behöva gå så långt att en allvarlig olycka inträffar innan någon gör något, säger Christéll Andersson.

När Arbetarbladet tar kontakt med områdeschefen Peter Hedman vill han först inte tillkännage att han har fått en lista från boende på Seegatan.

Men efter en stund bekräftar han att han fått den. Han förklarar att han inte uppfattade den som en protest. Han säger också att han inte meddelat något datum för åtgärder i området på grund av semestertider.

– Vi arbetar för att upprätthålla en bra standard hela tiden och vi har alltid bemanning av husvärdar på området. Jag räknar med att husvärdarna sköter sitt jobb även om jag är på semester. Det klart att det är lägre bemanning under sommaren, men vi ska klara av att sköta det ändå, säger Peter Hedman.

– Vi grannar menar verkligen allvar med detta, vi vill få upp ögonen på hur Sandvikenhus sköter området. Vi vill inget annat än att ha en bra boendemiljö, säger en förargad boende.

Efter Arbetarbladets kontakt med Sandvikenhus har möblerna i källargångarna plockats bort.

Mer läsning

Annons