Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grumligt vatten försvårar sökandet efter ”Kjelle Blues”

/

Sökandet efter den försvunne ”Kjelle Blues” avbröts i går utan att man funnit honom. Arbetet fortsätter i dag, tisdag.
– Det är dålig sikt i vattnet, säger kriminalinspektör Christer Lööf.

Annons

Polisen har nu letat i två dagar efter den försvunne Sandvikenbon Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Andersson i Storsjöns vatten i Gavelhyttan.

Några hundra meter ut från land har man lagt ut bojar för att markera det område där man misstänker att hans kropp kan finnas.

Det var i tisdags som genombrottet i hela den här utredningen kom när likhundar markerade att det finns en död kropp eller kroppsdel i vattnet. Genast dagen efter var man på plats med dykare för att söka efter det man tror kan vara ”Kjelle Blues”. Sökandet avbröts dock för helgen och återupptogs i går morse med Kustbevakningens dykare.

Vid 16-tiden på eftermiddagen avbröts arbetet för att fortsätta i dag, tisdag.

Hur länge sökandet kan pågå kan inte Christer Lööf uttala sig om.

– Vi får diskutera hur vi ska gå vidare med tanke på hur stort område vi sökt av. Vi kan ju inte leta igenom hela sjön, säger han.

Förhållandena är inte de bästa trots att sjön inte är särskilt djup just där de söker. Det ligger mycket slam på botten som virvlar upp och gör vattnet grumligt.

– Det är dålig sikt i vattnet, säger Christer Lööf.

Polisen har i sökandet använt sig både av dykare och andra maskinella hjälpmedel som söker igenom botten.

Det var efter tips till polisen om att kroppen ska ha dumpats vid Gavelhytteåns mynning som man skickade efter de speciella kriminalsökhundarna från Stockholm. Tipset fick polisen redan i vintras men hundarna var inte på plats förrän i förra veckan.

Mer läsning

Annons