Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gynmottagningen behålls för tillfället

Sandviken får ha kvar sin gynekologiska mottagning, i alla fall för tillfället. I stället vill hälso- och sjukvårdsnämnden att arbetssättet förändras. – Efter det är det möjligt att lägga ner mottagningen, säger Tommy Berger, landstingsråd.

Annons

Under gårdagens sammanträde för hälso- och sjukvårdsnämnden förväntades ett beslut tas om att stänga den gynekologiska mottagningen i Sandviken. Men förslaget formulerades om och istället beslutades det att vården ska utvecklas genom ett förändrat arbetssätt där patienter har sin familjeläkare som kontakt vid gynekologiska besvär.

– Läkaren kan remittera till en gynekolog om det skulle behövas och en gynekolog kan komma till mottagningen ibland. Exakt hur det kommer att se ut vet vi inte, det ska vi jobba fram, säger Tommy Berger, landstingsråd med ansvar för sjuk- och hälsovården.

Nu ska patienternas behov kartläggas sedan ska arbetsmetoden utvecklas. Därefter kan mottagningen försvinna.

– När vi har ett arbetssätt som fungerar bra är det möjligt att lägga ner mottagningen. När det blir vet jag inte, säger Tommy Berger.

Sandviken- och Hoforsborna som i dag kan använda sig av mottagningen i Sandviken kommer i framtiden fortfarande att kunna söka sig till en gynekologavdelning, men får då åka till Gävle.

Mer läsning

Annons