Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gysinge Wärdshus i konkurs

/

Bolaget som drivit Gysinge Wärdshus har gått i konkurs. Vad det innebär för moderbolaget Gysinge Bruk AB, ägare till fastigheterna inom "vita bruket", är oklart.

Annons

Bolaget som drivit Gysinge Wärdshus är försatt i konkurs.
Omstridde ägaren Ulf Berghäll är dock kvar som fastighetsägare via moderbolaget Gysinge Bruk AB.

Det är oklart om nu han nu tänker göra ett nytt försök att driva värdshuset i egen regi eller om det kommer in en entreprenör.

Sedan årsskiftet har Gysinge Wärdshus med hotell- och restaurangrörelse hållits stängt. Personalen är uppsagd och telefonsamtalen tas emot av ett externt företag.
I måndags försattes driftbolaget i konkurs med ett par hundra tusen kronor i skulder.

– Jag har själv försökt få tag på Ulf Berghäll för att få veta vad som ska hända. Jag har dock inte lyckats nå honom, sade kvinnan som i går skötte växeln.
Arbetarbladet sökte under torsdagen bruksägaren via telefon och mejl för att ställa frågor om vad konkursen betyder för hans fortsatta engagemang i Gysinge. Han valde dock att inte göra sig anträffbar.

Enligt konkursförvaltaren Robert Wikström är alternativen att Ulf Berghäll själv gör ett försök att återuppta hotell- och restaurangdriften i ett annat bolag eller att rörelsen bjuds ut till försäljning på en konkurrensutsatt marknad.
– Jag ska prata med företrädare för bolaget om hur de tänker. Jag ska också höra med fordringsägarna hur de ser på situationen. Det är ju egentligen fordringsägarna jag företräder, säger han.
Robert Wikström har inga planer på att tills vidare driva värdshuset vidare i konkursboets regi.

– Verksamheten är väl egentligen redan avvecklad som jag förstått det.
För alla andra företag som verkar inom turistbranschen i Gysinge är det viktigt att det blir en snabb lösning.
– Värdshuset är en kärnverksamhet inom bruket. Det viktigaste nu är att driften snabbt kommer igång igen. Helst redan i morgon. I vems regi vill jag personligen inte ha några synpunkter på, säger Jenny Karlsson, ordförande i föreningen Vi i Gysinge med 17 företagare som medlemmar.

Mer läsning

Annons