Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gysingeprofil drar sig tillbaka

/

Efter 34 år på Gysinge Wärdshus har kockprofilen Inge Lindgren nu börjat förbereda sitt sista julbord.


Vid årsskiftet planerar han att dra sig tillbaka.


– Det känns skönt. Det är som ett ok som lämnat mina axlar, säger han om beslutet.

Annons

Inge Lindgren är en av Gästriklands största matprofiler sedan 1975. Som 31-årig kock med erfarenhet från bland annat Grand Hotell kom han då till Gysinge och där blev han sedan kvar.

– Jag har kämpat på i både upp- och nedgångar. Men för det mesta har det varit fantastiskt roligt, säger han.

Parallellt med verksamheten i Gästrikland har Inge Lindgren bland mycket annat hunnit med driva konferensanläggning i Frankrike i tio år, skriva bokbok samt starta den första hamburgerrestaurangen i Albaniens huvudstad Tirana.

Nu när den karismatiske värdshuskrögaren lämnar från sig kontraktet enligt en ännu så länge hemlig uppgörelse med hyresvärden Sandvikens kommun, planerar han att börja tacka ja till föreläsningar som han tidigare inte hunnit med och kanske göra något för att det ska bli bättre husmanskost i skolorna.

– Där känns det som att det finns en affärsidé, säger 64-åringen.

Det är ingen hemlighet att Inge Lindgren under de senaste åren varit djupt besviken på kommunens sätt sköta värdshus och hotellrum som fastighetsägare. Kraftigt eftersatt underhåll och uteblivna investeringar har lett till ökade kostnader och sänkta intäkter för rörelsen.

– Men det är ingenting att prata om nu, säger han.

Det blir antingen Sandvikens kommun eller tilltänkte köparen av hela ”vita bruket”, Ulf Berghäll, som ska rekrytera en ny krögare till värdshuset.

Förhandlingarna om Gysingeaffären var i förra veckan inne i ett kritiskt läge. Ulf Berghäll pratade då om att lägga allting på is sedan detaljer i avtalet ändrats i sista stund.

Uppmärksamheten ledde dock till att man från kommunens sida snabbt visade ökat intresse för att få affären genomförd.

– Nu känns det mycket mer positivt, säger Ulf Berghäll i dag.

Priset är parterna redan överens om: 4,5 miljoner kronor plus investeringsmoms.

I en sjupunktslista har Berghäll preciserat andra krav som han vill ha tillgodosedd. Fortsatt utredning av översvämningsriskerna och tillgång till grönytorna är de två viktigaste. Mats Jonsson

Mer läsning

Annons