Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Helena Harrysson, 56 år, från Sandviken, handledare och inspiratör i personlig utveckling, pedagog, författare och sexbarnsmamma som 2 oktober kommer ut med föräldraboken Våga vara vuxen – bli en bra förälder och som ska föreläsa på bokmässan i Göteborg tillsammans med kände barnläkaren Lars H Gustafsson.

Annons

– Både och. Svårare eftersom vi i dag förväntas ha så många roller i samhället. Man ska vara en bra mamma eller pappa, göra karriär, ha ett vackert hem och se bra ut. Samtidigt är vi ensammare som föräldrar i dag, många mötesplatser som öppna förskolor har stängt och vi lever kanske längre ifrån våra egna föräldrar. Men bättre kläder och blöjor och mikrougnar och så har ju förstås underlättat föräldralivet.

– En grund kan vara att se till så att man mår bra själv och får det man behöver i form av sömn och stimulans så att man faktiskt orkar med de intensiva småbarnsåren.

– Nej, tvärtom, det är en inspirationsbok för föräldrar, pedagoger och alla som kommer i kontakt med barn. En av anledningarna till att jag skrev Våga vara vuxen blev är att jag är så trött på alla supernannyprogram som talar om vad som är rätt och fel. Det gäller kanske en del barn, men inte alla. Min förhoppning är att man ska bli glad av att läsa min bok och bli en mer motiverad mamma eller pappa.

– Ta dig tid, var närvarande och våga göra fel.

Mer läsning

Annons