Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där kocken Magnus Lundström...

/
  • Magnus LundströmÅlder: 40 år.Familj: Sambo och två barn.Bor: I Stockholm, Bandhagen.Favoriträtt: Kalv i dill.

…uppvuxen i Sandviken, tidigare anställd på Högbo brukshotell.

Annons

– Tack.

– Vi fick skicka in ett recept och en bild på rätten som en jury sedan bedömde. Tidigare har utmaningen utgått från en råvara men nu var det helt fritt. Det var fruktansvärt svårt att välja när det fanns så mycket att välja på.

– Helstekt gris, haha. Jo, men faktiskt. Jag gjorde karré från gårdsvin och potatisterrin med Karl Johan-creme, rostad kycklingfond monterad med bacon.

– Vi startade 6 juni i år. Det är en skärgårdskrog med ambitionen att vara en kvarterskrog. Vi satsar på ekologisk mat och tillagar mycket långkok.

– Det är en stor grej. Om man vinner får man otroligt mycket uppmärksamhet och det gynnar min restaurang förstås. Och man får råd att köpa Mercedes.

– Jag tycker om att laga traditionell husmanskost och göra om dem lite till häftiga rätter som till exempel oxrevben Hawaii.

– 16 oktober hålls semifinalerna i Östersund. Då ska 25 kockar gallras ned till sex stycken. Vi får totalt tre timmar på oss att tillaga maten. Det är lite nervöst.

– Tack.

Mer läsning

Annons