Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallbygge aktuellt även i Storvik – tack vare Göranssonska fonderna

/
  • Här är skisser på hur en ny allaktivitetshall, intill gamla Parkhallen i Storvik, skulle kunna se ut

Storviks IF har fått 100 000 kronor för att göra en förstudie för en ny allaktiviteteshall. Precis som med den eventuella multihallen på Jernvallsområdet är ambitionen att investeringen kan finansieras med fondmedel. Nu måste kommunen besluta om att ansvara för ägandet.

Annons

Sandvikens kommun kan inte bara få en ny multihall, utan två. Göranssonska stiftelserna har inte bara stöttat Sandvikens IF och andra idrottsföreningar i centrala Sandviken i arbetet att ta fram skisser på en ny hall på Jernvallsområdet. Under hösten har stiftelserna också gått in och med finansiering för att kunna göra en liknande förstudie i Storvik.

LÄS OCKSÅ: Sandviken kan få en ny arena i gåva

Förhoppningarna och påtryckningarna om två nya arenor, en i centrala Sandviken och en i Storvik, har funnits i fler år. Det finns till exempel inte en enda fullstor innebandyhall i hela kommunen, men flera framstående lag.

När kommunstyrelsen i november beslutade att gå vidare och utreda förslaget på en ny multihall på gamla VM-arenan var flera politiker skeptiska till att låsa sig till Jernvallen som enda placeringsalternativ.

LÄS OCKSÅ: Så kan nya multiarenan bli

Nu kan Jernvallenförslaget i slutändan ställas mot en ny hall i Storvik.

– Vi ser inte att de här två förslagen har något alls med varandra att göra. Jag tycker det här projektet står för sig själv. Det är så mycket mer än bara en idrottshall, skolan behöver den för att bedriva undervisning och PRO har växt ur sina lokaler och behöver tillgång till något större. Naturligtvis handlar det om att innebandyn ska få en fullstor arena, men det är verkligen en allaktivitetshall det handlar om, säger Benny Pettersson, ordförande i Storviks IF.

LÄS OCKSÅ: Sandvikens största förening om nya arenaplanerna: En dröm

Precis som Arbetarbladet tidigare har kunnat berätta om den tänka multiarenan på Jernvallen så är även nya Storvikshallen tänkt att finansieras med fondmedel.

– Vi tror och hoppas att Göranssonska fonderna kommer bidra till investeringen, men även andra fonder som arvsfonden och landsbygdsfonder. Investeringsmedlen går att hitta och vi är själva beredda att ställa upp med en del av driftsarbetet, precis som vi gör redan i dag, säger Benny Pettersson.

Många kan tycka att Sandvikens kommun har ett guldläge som kan få två nya multihallar i kommunen, troligtvis utan att lägga många kronor alls på själva bygget. Kommunalrådet Peter Kärnström (S) är ändå försiktigt avvaktande i sitt svar på hur kommunen ser på planerna.

– Vi måste göra en ordentlig utredning. Just nu har tekniska kontoret fått i uppdrag att göra en riktig behovsanalys av Jernvallsområdet. Vi måste också titta på vad den optimala placeringen av en eventuell hall där skulle vara, säger Kärnström.

Vad gäller Storvik inväntar han förstudien som ska vara klar i början på nästa år, men redan har han tillsammans med Ulf Gillström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden varit ute och träffat Storviks IF och tittat på de idéer som föreningen har.

LÄS OCKSÅ: SAIK:s b-plan hotad av nya arenaplanerna

Mer läsning

Annons