Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska ha planerat mordet som OG-medlem

Det var i sin egenskap som ledare inom OG, som 40-åringen från Sandviken planerade ett mord. Polisen anser sig veta vem mordplanerna riktade sig mot. Det finns ingenting som tyder på att den eller de personerna bor i Gästrikland.

Annons

Polis och åklagare är fortfarande mycket förtegna om misstankarna mot den före detta Outlawsledaren och OG-ledaren från Sandviken.

I samband med att han häktades i helgen kom det fram uppgifter som visar att stämplingen till mord ägde rum i december, medan utpressningsförsöket skedde i januari.

– Men det finns en koppling mellan de båda brotten, bekräftar åklagaren Christer Sammens.

Mordplanerna drogs alltså upp under den korta tid som 40-åringen var utsedd till lokal OG-president i Gästrikland, med ansvar även för OG i Stockholm.

– Det är min uppfattning att det han misstänks för har med hans roll som medlem i OG att göra, men det är inte avgörande för utredningen. Det är lika brottsligt om han inte var med i OG, säger Christer Sammens.

Polisen vet mot vem eller vilka mordplanerna riktades. Det handlar inte om personer som bor i Sandviken, eller ens i Gästrikland.

– Det finns inget som tyder på att det planerade mordet skulle ske här, säger Sammens.

Bakom brottsrubriceringen stämpling till mord ligger att den misstänkte ska ha beslutat att ett mord ska genomföras och, eller givit någon annan i uppdrag att utföra mordet.

40-åringen nekar till båda de grövsta brottsanklagelserna, om mordplanerna och utpressningsförsöket.

De brott som polisen fann bevis för under husrannsakningarna erkänner han dock.

Det handlar om vapenbrott – polisen fann en fullt brukbar pistol med ammunition, antingen i hans bostad eller på hans jobb.

Det handlar också om brott mot alkohollagen – polisen fann både hembränd sprit och mäsk hos 40-åringen.Båda brotten betraktas som grova brott.

Dessutom fann polisen en mindre mängd olagliga dopningspreparat i hans ägo.

Åklagaren Christer Sammens tror att utredningen mot 40-åringen kommer att ta några veckor.

Mer läsning

Annons